Sırp Kasabı Arkan’ın karısı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Sırp Kasabı Arkan’ın karısı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2003 02:47

Suikasta kurban giden Sırbistan Başbakanı Zoran Cinciç'in katil zanlılarını arayan güvenlik güçleri ‘‘Ceca’’ adıyla bilinen Sırbistan'ın en ünlü folk sanatçısı Svetlana Raznatoviç'i tutukladı.

Ceca, yüzlerce kişiyi öldürmekle suçlanan ‘‘Sırp Kasabı Arkan’’ Zeljko Raznatoviç'in karısıydı. 1995 yılında Zeljko ile evlenen Svetlana, kocasının 2000 Ocak ayında öldürülmesiyle dul kalmıştı.

Haftasonunda, Ceca'nın Belgrad'daki saray yavrusu evi anti-terör timleri tarafından basıldı. Evi didik didik araştıran 50 kadar güvenlik görevlisi, Svetlana'yı gözaltına aldı. Cinciç suikastına karışanlara barınak sağladığı ve suikastçılarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle ünlü şarkıcı tutuklandı. Şu ana kadar 400 kişiyi gözaltına alan Sırp polisi, evde içi tabanca dolu bir kutu buldu.

Kocasının ölümünün ardından iki yıl yas tutan Ceca, Belgrad'ın Marakana stadyumunda 100 bin kişiye verdiği konserle son yılların en büyük müzik olayını gerçekleştiren kişi olarak tarihe geçmişti. Ceca, Cinciç öldürülmeden bir gün önce bir TV kanalı tarafından yılın en iyi folk sanatçısı seçilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!