Annemi istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Annemi istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2003 01:36

Zeka özürlü annesi evden kaçan 8 yaşındaki İlkay, tam 48 gündür ''Annemi istiyorum'' diye gözyaşı döküyor.

Haberin Devamı

Bir süre önce Küçükçekmece'de vücudu yaralar içinde ve cinsel istismara uğramış olarak bulunan zihinsel engelli, 37 yaşındaki Öznur Uyar, Kurtuluş'taki evlerinden yine kaçtı. Kurban Bayramı'ndan beri izine rastlanmayan bir çocuk annesi Uyar'ın 8 yaşındaki yavrusu İlkay ‘‘Annemi istiyorum’’ diye gözyaşı dökerken, genç kadının annesi Nazik Özel de ‘‘Kızımın hayatından endişe ediyorum. Kötü niyetli insanlar onu kullanıyor olabilir. Yoksa o ne yapar eder bizi bulurdu’’ diye konuştu.

Hürriyet bulmuştu

Ergenlik çağından beri sık sık evden kaçan Öznur Uyar, geçtiğimiz 8 Haziran'da ‘‘Dondurma alıp geliyorum’’ diyerek evden ayrılmıştı. Zekásı 14-15 yaşındaki bir çocuğunkine denk olan genç kadın, Hürriyet'te çıkan haber üzerine yapılan ihbar sonucu Küçükçekmece'de dolaşırken bulunmuştu. Daha önce 36 kez evden kaçan ve her seferinde cinsel tacize ve şiddete uğrayan Uyar'ın 56 yaşındaki annesi Nazik Özel kızını bulmak için yine yollara düştü.

Oyuncak bırakmış

Öznur Uyar'ın oğlu, 8 yaşındaki torunu İlkay'ı da yanına alarak sokak sokak kızını arayan anne Özel, ‘‘Kurban Bayramı'nın birinci günüydü. Kimseye haber vermeden evden ayrıldı. Bir telefon bile açmadı’’ dedi. Kızının hayatından endişe ettiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu: ‘‘Bir gün evin kapısına çanta ile oğluna oyuncak bıraktı. Daha sonra Kurtuluş otobüs duraklarında yanında esmer ve iriyarı bir erkekle görülmüş. Geçenlerde ‘Anneciğim! Nasılsın, iyi misin? Oğluma iyi bak. Beni merak etme, ben iyiyim. Selamlar, ellerinden öperim' yazan mektup geldi. Ama ben kızımın yazısını tanırım. O notu başkaları onun ağzından yazmış.’’ Anne Özel kızının ‘‘Hafif derecede zeka geriliği’’ ve ‘‘Atipik duygulanım bozukluğu’’ denilen akıl hastalığı olduğuna dair raporu bulunduğunu söyledi.

Babası da üzüntüden evi terk etmişti

Anne Nazik Özel, Trakyalı zengin bir çiftçinin kızıymış. Hilton’da barmenlik yapan Azmi Bey'le hayatını birleştiren Nazik Özel, o günleri şöyle anlatıyor:

‘‘Kocam, gazinolara, gece kulüplerine giderdi. Öznur doğana kadar mutluyduk. Ama kızıma konulan 'Hafif derecede zeka geriliği' tanısından sonra, yaşamım değişti. Bu özrü yediremedim kızıma ve kendime. Tüm çabam Öznur'u normal bir hayata kavuşturmak için oldu. Ama başaramadım. Azmi Bey, öz evladının durumuna dayanamadı. Doğduktan bir kaç yıl sonra evi terk etti.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!