AKP'de kadrolaşma masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

AKPde kadrolaşma masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2003 15:35

AKP'nin Meclis'te Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan Grup Toplantısı'nın basına kapalı oturumunda kadrolaşma konusu tartışıldı. Ankara milletvekili Ersönmez Yarbay kadrolaşmada yetersiz kalındığını soylerken, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığında düzenleme yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

 

Ak Parti'nin Meclis Grup toplantısının basına kapalı bölümünde konuşan Ankara milletvekili Ersönmez Yarbay ise, Ak Partinin kadrolaşma politikalarında etkisiz kaldığını savundu. Yarbay'ın Ak Parti'nin politikalarında daha başarılı olabilmesi için ortak anlayışlara sahip kadroların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Ersönmez Yarbay, "Şimdiye kadar bürokrasi kademelerinde istediğimiz yönetim kadrolarını oluşturamadık. Hükümetin kurulmasından bu yana bu kadar zaman geçti, ben, Ak Parti'nin yönetim anlayışına sahip, çalışma performansına ayak uydurabilecek isimleri devlet kadrolarında göremedim. Gördüğüm isimlerse hep, geçmiş hükümetler döneminde atanmış kişiler. Kadro konusunda ağırlığımızı yeterince ortaya koyamadık. Bu da hükümetin yönetimi ve parti politikalarımızın hayata geçmesinde zaafiyet yaratıyor. Geçmiş hükümetlerin başarısız olmalarının bir nedeni de kendi kadrolarını tam olarak oluşturamamaladır. Bugün bakıyoruz mevcut yapı aynen korunuyor" dediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik de bakanlığındaki kadrolaşmalara değindi. Çelik, geçmiş hükümetler döneminde çeşitli kadroları gereğinden fazla kişinin alındığını ve farklı yerlerde görevlendirildiklerini anlattı. Kültür Bakanı Çelik, "örneğin, devlete bağlı korolarda kayıtlardaki sayıların üzerinde kadro görünüyor. Fazla istihdam var. Ayrıca, kadrolar farklı farklı yerlerde gösterilmiş. Anadolu'nun bir kentinde kadrolu görünen personel ve ya koro şefi Ankara'da yaşıyor. Bunları yerlerine göndereceğim haberiniz olsun, şimdiden söylüyorum, üzerime gelmeyin" uyarısında bulundu.

ERDOĞAN YOKLAMA YAPTI

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti içinde rahatsızlık yaratan militvekili yoklaması uygulmasını bu kez de sürdürdü. Erdoğan, grubun basına kapalı bölümünde konuşmasına başlamadan önce bir torba içersinden rastgele milletvekili ismi çekti. Kimin grupta olup olmadığını kontrol etti.

Çektiği isimler arasında Ak Partili Meclis Başkanvekilleri İsmail Alptekin ve Sadık Yakut'la, İstanbul miletvekili Hüseyin Besli de vardı. Üç milletvekilinin de grupta olmadığını öğrenen Erdoğan'ın buna tepki göstererek, "bundan böyle ben grup konuşmamı yaptıktan sonra da herkesin burada olmasını istiyorum. Kimsenin rehavete kapılmasını istemiyorum" dediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!