Şevardnadze: Rusya Pankisi'ye gözlemci gönderebilir

Güncelleme Tarihi:

Şevardnadze: Rusya Pankisiye gözlemci gönderebilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2002 15:39

Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze, Rusya'nın silahlı Çeçen grupların gizlendiğini öne sürdüğü Pankisi geçidine askeri gözlemci gönderebileceğini söyledi. Şevardnadze, radyo konuşmasında, "Rusya'ya bir kez daha Pankisi geçidine askeri gözlemci göndermesini öneriyorum ancak silahsız olmaları gerekir" dedi.

Rusya'daki bazı politikacıların, Gürcistan İçişleri Bakanlığı tarafından halen Pankisi'de sürdürülen operasyonlara yönelik eleştirilerini ''anlamadığını'' belirten Şevardnadze, ABD Başkanı George W. Bush'un da, kendisine 20 Temmuz'da gönderdiği mektupta, ''Pankisi'deki operasyonları desteklediğini ve bu bölgedeki sorunu çözme hakkının sadece Gürcistan'da olduğunu'' ifade ettiğini kaydetti.

BTC İNŞAATI

Cumhurbaşkanı Şevardnadze, 18 Eylül'de temeli atılan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattı inşaatı konusuna da değinerek, boru hattından saatte bir milyon dolarlık petrolün geçeceğini, Gürcistan'ın kazancının yılda 63 milyon doları bulacağını söyledi.

BTC'nin ülkede 10 bin civarında kişiye istihdam sağlayacağını, yabancı sermaye çekeceğini ve GSMH'nin yüzde 10 civarında artacağını anlatan Şevardnadze, ayrıca ülkenin bağımsızlık ve egemenliğinin de güçleneceğini söyledi.

Şevardnadze, Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hattı projesinin deyakın gelecekte gerçekleşmesi umudunu dile getirdi ve bu projenin de ülkesine önemli yararlar sağlanacağını kaydetti.

''PANKİSİ'DEKİ OPERASYONLAR BAŞARILI''

Bu arada, Gürcistan İçişleri Bakanı Koba Narçemaşvili, Pankisi geçidinde yapılan operasyonların başarılı olduğunu söyledi.

Narçemaşvili, Rustavi-2 televizyonuna yaptığı açıklamada, ''daha etkin ve kararlı yapılmaya başlanan operasyonların 10 gün içinde tamamlanabileceğini'' kaydetti.

''Bölgede durumun birkaç ay öncesinden çok farklı olduğunu'' söyleyen Narçemaşvili, aramalar sırasında çok sayıda silah ve önemli mikdarda askeri mühimmatın ele geçirildiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!