Kapkaçtan 2 trilyon servet yapmışlar

Güncelleme Tarihi:

Kapkaçtan 2 trilyon servet yapmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 02:03

Esenyurt Susurluk çetesinin 10 üyesi DGM'de tutuklandı. Kapkaçtan 2 trilyon lira servet yaptıkları belirlenen çeteye bir astsubay ile bir uzman çavuşun yardımcı olduğu iddia edildi.

Etrafa korku salıp polis ve jandarmayla silahlı çatışmaya giren 'Esenyurt Susurluk' kapkaç çetesinin, terör örgütlerinde olduğu gibi hücre ev yapılanmasına gittiği, suç işlemek istemeyen elemanlarını cezalandırdığı ortaya çıktı. Polis, kapkaç olaylarını önlemek için kurulan motorize jandarma timinde görevli bir astsubay ve bir uzman çavuştan yardım gördüğü iddia edilen çetenin kapkaçtan elde ettiği 2 trilyon liranın peşine düştü. Çetenin elebaşısı Feridun Nurettinoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi, DGM'de tutuklandı.

Çekirge sıçrayamadı

İstanbul'daki kapkaççıların en azılıları olarak bilinen Feridun Nurettinoğlu, Sinan Dikilitaş ve Özcan Demir, geçtiğimiz 24 Ekim günü, motorize jandarma ekibiyle çatışmaya girdiler. Otomobilden sarkan saldırganların ateş ettiği jandarmaların motosikleti devrildi. İki jandarma yaralanırken kapkaççılar izini kaybettirdi. 5 Kasım günü Merter'de polisten kaçan Sinan Dikilitaş ve Murat Mutlu, lüks BMW'yle kaza yaptı. Dikilitaş kaçtı, Murat Mutlu yakalandı. Olayda kullanılan 30 bin dolarlık BMW'nin, Sinan Dikilitaş tarafından, kapkaç parasıyla, sevgilisi Ayşegül Cengiz'e hediye edildiği anlaşıldı. Bir kez jandarmadan, bir kez de polisten kaçmayı başaran Sinan Dikilitaş (21), 25 Aralık'ta Silivri'de bir villada kıstırıldı. Üçüncü kattan atlayan Dikilitaş, kırık bacağıyla kaçmaya çalışırken yakalandı.

4 gün sorgulandılar

Bugüne kadar 60 ayrı kapkaç olayı ile iki oto hırsızlığını itiraf eden Dikilitaş'ı sorgulayan polis, 'Esenyurt Susurluk' çetesiyle ilgili önemli bilgilere ulaştı. Çetenin elebaşlarından Feridun Nurettinoğlu (21) ile birlikte 9 kişi daha yakalandı. 4 gün boyunca sorgulanan zanlılar, Esenyurt, Büyükçekmece ve Silivri bölgesinde işledikleri kapkaç, gasp ve hırsızlık suçlarını tek tek anlattılar. Kendilerine, Büyükçekmece'de görev yapan motorize jandarma timinde görevli bir astsubay ile bir uzman çavuşun yardım ettiğini söylediler.

Suç işlemeyene ceza

Jandarma Alay Komutanlığı, çeteden, suça göz yumma karşılığında pay aldıkları iddia edilen iki asker hakkında soruşturma başlattı. Nurettinoğlu, ‘‘Artık kapkaç yapmak istemiyorum’’ diyen Yusuf Gürbey'i, tabancayla bacağından yaraladığını itiraf etti. Yusuf Gürbey'in, Esenyurt'ta çete tarafından ‘‘hücre ev’’ olarak kullanılan dairede tedavi edildiği anlaşıldı.

Gizli hesaplar aranıyor

Birçok insanın canını yakan 'Esenyurt Susurluk' çetesinin, kapkaçtan elde ettiği 2 trilyon lirayı, çok sayıda kişi adına açılan banka hesaplarında tuttuğu belirlendi. Çetenin mali işlerine bakan Yusuf Akdeniz ve firarda olan Erkan Taşcan'ın, paraları, değişik isimlere açtıkları çok sayıda hesaba yatırdıkları anlaşıldı. Paranın, cezaevine düşen çete mensupları ve ailelerine yardım için kullanıldığı belirtildi. Polis, çetenin banka hesaplarına ulaşmaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!