Tyana gün ışığına kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Tyana gün ışığına kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2002 11:05

Niğde iline bağlı Kemerhisar ilçesi tarihi ile buluşmaya hazırlanıyor. İlçe sınırları içinde bulunan Tyana Antik Kenti'nde arkeolojik kazılar geçtiğimiz günlerde başladı. İtalya'nın Padova kentinde yaşayan Prof. Dr. Asım Tanış'ın girişimiyle başlatılan kazılarda Hitit ve Roma uygalıklarının da aralarında bulunduğu 9 uygarlığa mekan olan kentin tarihi günışığına çıkartılacak.

Haberin Devamı

Padova Üniversitesi'nde görevli öğetim üyeleri ile yardımcılarından oluşan ekip tarafından yürütülecek olan kazı çalışmalarının finansmanını Yakın Doğu Uygarlıkları Araştırma Merkezi üstleniyor. Kazı çalışmasının başkanlığını ise Padova Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Guido Rosada yürütüyor. Kazı ekibi, 15 gün boyunca Tyana Antik Kenti'nin kalıntılarının yerlerini belirlemeye çalıştı. Kazılar 15 Temmuz'dan itibaren başladı.

Kazı çalışmaları beşer yıllık iki bölüm halinde planlandı. İlk beş yıl için hazırlanan program Kültür Bakanlığı'na sunuldu ve çalışmalar için 77 bin Euro bütçe ayrıldı.

Bu arada 27 Temmuz'da çeşitli müzik ve tiyatro topluluklarının da katılımıyla Kemerhisar'da bir kültür sanat festivali düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!