Pano

Güncelleme Tarihi:

Pano
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2003 15:38

Haberin Devamı

Akademik çalışmaların önemi yok mu?

‘‘İstanbul'da bir endüstri meslek lisesinde öğretmenlik yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı sınavsız geçiş projesi kapsamında, bizim okulun bünyesinde de bir meslek yüksekokulu açıldı.

Okulumuzun müdürü, okulda kendine yakın bulduğu öğretmenlere meslek yüksekokulundaki dersleri vermek için görevlendirildi. Bizler, branşımızda yüksek lisans yapmış olmamıza karşın görevlendirilmedik.

Başarının ve liyakatın, akademik çalışmaların hiçbir önemi yok mu? Bakanlığımızın ve YÖK'ün bu konudaki düşüncelerini bilmek istiyoruz.‘‘


Toptancılar tedirgin

Toptan Kitap Dağıtıcıları Derneği Başkanı Nihat Emeksiz, ders kitaplarının okullarda ücretsiz dağıtımı konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşme talep ediyor:

Haberin Devamı

‘‘Ücretsiz ders kitabının dağıtılması, öğrencileri, velileri ilgilendirdiği kadar kitap toptancıları ve kitapçıları da ilgilendirmektedir. Ücretsiz kitap dağıtımının 2003-2004 yılında başlatılması, kitap satıcılığını meslek edinmiş bizlerin iflasla karşı karşıya kalmasına neden olacak. Bizler, ders kitaplarının öğrencilere ücretsiz verilmesini istiyoruz. Ancak stoklarımızdaki kitaplar ne olacak? Bu ve benzeri sorunlarımızın çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşme talep ediyoruz.‘‘


Parmaklık isteniyor

Süreyya Artam İlköğretim Okulu velileri, okulun bahçesinde bahçe demirleri olmaması nedeniyle, öğrencilerin tehlike altında olduklarını belirtiyor. Veliler, Beşiktaş Belediyesi yetkililerinin, parmaklıkları yaptıracakları sözünü verdiklerini ancak bu sözlerinde durmadıklarını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!