SP'den DYP'ye erken seçim önerisi

Güncelleme Tarihi:

SPden DYPye erken seçim önerisi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 11, 2002 13:10

SP, Avrupa Birliği ile ilgili düzenlemeler, Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarında değişiklik yapılarak erken seçime gidilmesi amacıyla TBMM'nin olağanüstü toplanması önerisini DYP'ye götürdü.

Haberin Devamı

SP Genel Başkan Yardımcıları Teoman Rıza Güneri ve Mehmet Bekaroğlu ile Grup Başkanvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven'i ziyaret ettiler.

Güneri, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, DYP'nin de Meclis'in bir an önce toplanması görüşünde olduğunu söyledi. Güneri, şöyle konuştu:

''Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları konusunda hemfikir olduğumuzugördük. AB yasalarının da öncelikle çıkarılmasının ardından erken seçime çıkarılmasını istiyorlar. Meclis bir an önce toplanarak AB yasalarını çıkarmalı ve süratle seçime gidilmelidir.

Öncelikli meselenin AB olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Şimdiye kadar yaptığımız görüşmeler sonunda, 21. Dönem'in AB yasalarını çıkarması konusunda güçlü bir irade görüyoruz."

Teoman Rıza Güneri, şimdiye kadar yaptıkları görüşmeleri partinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini belirterek, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması konusunda imza toplama konusunda da bundan sonra karar vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

DYP, MECLÄ°S BAÅžKANLIÄžI'NA BAÅžVURACAK

Turhan Güven ise daha önce Meclis'in tatile girmeyip, AB yasalarını süratle çıkarması konusunda ısrar ettiklerini belirterek, ''Ama Meclis kapatıldı. Bunun iyi olmadığı da şimdi daha iyi görüldü''dedi.

AB konusunda iktidar ortağı bir parti dışında ortak bir görüş olduğunu anlatan Güven, ''Bugün, Meclis'in 22 Temmuz'da olağanüstü toplanması konusunda TBMM Başkanlığı'na dilekçe vereceğiz'' dedi.

Güven, Meclis'in toplanmasından sonra önce AB yasalarının çıkarılması görüşünde olduklarını belirterek, Siyasi Partiler ve Seçimyasalarının değiştirilmesi için bir kamuoyu oluştuğunu, DYP'nin bu konudaki teklifini de daha önce TBMM Başkanlığı'na verdiklerini hatırlattı.

Meclis'in toplanması konusunda SP ile görüş birliği içinde olduklarını anlatan Güven, ''Sadece onlar 1 Ağustos'ta toplanmasını istiyorlar. Ama bu da önemli değil'' şeklinde konuştu.

Turhan Güven, Hükümet'in durumunu deÄŸerlendirirken ''Burada Hükümet meselesi bizi hiç ilgilendirmiyor. Hiçbir senaryoyu biz yazmadık, hiçbir senaryonun içinde DYP yoktur'' dedi.Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!