ÇYDD: Savaşa hayır demeliyiz

Güncelleme Tarihi:

ÇYDD: Savaşa hayır demeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2002 13:53

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Türkiye'nin komşusu Irak'a karşı ABD'nin yanında savaşa girmeye zorlandığını belirterek, ''Savaşa hayır demeliyiz'' dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Saylan, yaptığı yazılı açıklamada, ÇYDD Genel Merkezi veşubelerinin olağan genel kurullarında kamuoyuna sunulması kararı alınan görüşlere yer verdi.

Atatürk'ün ''Yurtta barış, dünyada barış'' sözünün, Cumhuriyet'in kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde yol gösterici olduğu vurgulanan açıklamada, bu ilkenin Türkiye'nin ciddi bir savaş tehlikesi ile karşıkarşıya kaldığı bugün de öneminden ve geçerliliğinden hiçbir şey kaybetmediği dile getirildi.

Türkiye'nin komşusu Irak'a karşı ABD'nin yanında savaşa girmeye zorlandığı belirtilen açıklamada, ''1990 yılındaki Körfez Savaşı'na katılmadığı halde çok yüksek bedeller ödemek zorunda kalan Türkiye'nindoğrudan taraf olacağı bir savaşın faturasını düşünmek bile istemiyoruz'' denildi.

Açıklamada, ABD'nin Irak'a müdahalesinin Kafkaslar, Körfez ve Ortadoğu'daki enerji kaynaklarını ele geçirme amacını taşıdığı savunularak, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

''ABD'nin kendi kamuoyu bile bu savaşa karşı duruş geliştirirken, Türkiye'mizin savaşa destekçi olması ve iktidarda bulunanlarca, konuyureferanduma götürme sözleri edilmesi ürperti ve dehşet vericidir. İktidar, muhalefet ve ulusça, tüm gücümüzle böylesi bir savaşa hayır demeliyiz''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!