Tel Aviv'de çatışma

Güncelleme Tarihi:

Tel Avivde çatışma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 10:32

Tel Aviv'in Bnei Brak banliyösünde çatışma çıktı, ateş açan Filistinli öldürüldü. İsrail polis kaynakları, ateş açan Filistinli'nin öldürüldüğünü, yoldan geçen bir kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail kaynaklarına göre önce Batı Şeria'da Filistinli bir sürücü İsrail askerine çarptı. Yaralı asker hastaneye kaldırılırken kazaya sebep olan Filistinli sürücü olay yerinden kaçtı.

İsrail polisi, Batı Şeria'da aracıyla bir İsrailli subaya çarparak yaralanmasına yol açtıktan sonra kaçan Filistinli'nin, Tel Aviv'in Bnei Brak banliyösünde öldürülen Filistinli ile aynı kişi olduğunu açıkladı.

İlk haberlerde, Bnei Brak banliyösüne girdikten sonra aracından inerek, ateş açtığı ve yoldan geçen bir kişiyi yaraladığı ileri sürülen Filistinli'nin aslında silahsız olabileceği açıklamaları yapılmaya başladı.

Polis sözcüsü Gil Kleiman, bomba imha ekiplerinin araçta ve öldürülen Filistinli'nin üzerinde yaptığı aramada tabanca ya da kullanılmış mermi kovanı bulmadığını kaydetti.

Ambulans görevlileri de olaydan sonra 3 sivilin hastaneye kaldırıldığını, ancak hiçbirinde mermi yarası bulunmadığını, sadece şok geçirdiklerini belirtti. Polisin olaydan sonra İsrail kentlerinde güvenlik önlemlerini artırdığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!