İbo finalde

Güncelleme Tarihi:

İbo finalde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2002 02:04

İbrahim Kutluay'lı Panathinaikos ile Hüseyin Beşok'lu Maccabi Tel Aviv'in mücadelesinde gülen taraf Yunan ekibi oldu: 83-75. Final-Four'un diğer maçında Kinder, Benetton'u 90-82'lik skorla devirdi.

Basketbolda, Erkekler Avrupa Ligi 'Dörtlü Final' karşılaşmaları, İtalya'nın Bologna kentinde başladı. Günün ilk maçında, İbrahim Kutluay’ın takımı Panathinaikos, Hüseyin Beşok'lu Maccabi Tel Aviv'i 83-75 yenerek finale kaldı.

MACCABİ İSTİLASI

Maç öncesi dolaştığım tarihi Bologna kentinin sokakları adeta sarı tişörtlü Maccabi taraftarlarının istilasına uğramıştı. Taraftarlarla görüştüğümüzde, 'Dörtlü Final'e gelmelerinde en büyük payın Hüseyin Beşok'a ait olduğunu, özellikle TAU Ceramica'yı deplasmanda farklı skorla yendikleri maçta Hüseyin'in büyük katkısı olduğunu söylüyorlardı. Önümüzdeki sezon Hüseyin'in yanına Avrupa Ligi'nin MVP'si Mirsad Türkcan'ı alarak, daha da güçleneceklerini ifade ediyorlardı. ULEB'in davetlisi olarak bizimle birlikte Bologna sokaklarında dolaşan Mirsad da Maccabi taraftarlarının kendisine gösterdiği sevgi ve tezahürat karşısında şaşırıyordu.

Yunanistan'daki Paskalya nedeniyle bu Final-Four'a Panathinaikos seyircisi pek gelmemişti. Bu yüzden seyirci avantajı Maccabi'deydi. Maccabili taraftarlar, Panathinaikos'ta en çok çekindikleri oyuncuların Bodiroga ve İbrahim olduğunu, onların durdurulması halinde maçı kazanabileceklerini düşünüyorlardı.

Maç başlamıştı... Panathinaikos'un antrenörü Obradoviç büyük bir sürpriz yaparak, her zaman oynadığı ilk 5'inden farklı bir 5'le, 4 kısa şutör ve 1 uzunla maça başlıyordu. Obradoviç, böylelikle tempoyu artırıp, Maccabi'yi üçlük atışlarla yenmeyi planlıyordu. Maccabi ise uzunlarını iyi kullanıp, Panathinaikos'u içerden yıpratmayı amaçlıyordu. İlk periyotta Obradoviç'in taktiği tuttu. Üç sayılıklarda 5'te 5 isabet yüzdesi sağlanınca ilk periyot 27-23 Panathinaikos'un üstünlüğüyle geçildi.

HAKEMLERİN ŞOVU!

İkinci periyodun hemen başında Maccabi savunmasını sertleştirdi. Tüm perdelemelere (screen) adam değiştirerek (switch) cevap verdi ve Panathinaikos'a kolay üçlük attırmadı. 13. dakikada İbrahim, üçüncü faulunu alınca Panathinaikos, 2 uzuna döndü ve devre sonunda maça eşitlik geldi: 44-44. Bu arada hakemler kontrolü ellerinde tutmak için her iki takıma da gereksik yere 15'erden toplam 30 faul düdüğü çalarak adeta şov yaptılar.

Üçüncü periyotta Bodiroga tecrübesini kullanarak, oyunun kontrolünü elini geçirdi ve Panathinaikos'un son periyoda 62-57 önde girmesini sağladı. Obradoviç'in uzun süre oynadığı 4 kısa, 1 uzun taktiği Bodiroga'nın da yıldızlaşmasıyla tutmuştu. Panathinaikos finaldeydi.

Bu sefer Final-Four'da hiç bir takımımız yoktu ama ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden basketbolcularımız İbrahim, Hüseyin, Mirsad ile coach Ergin Ataman, Avrupa'nın bu en büyük organizasyonunda gündemde kalmamızı sağlıyorlardı. Bu yüzden onlarla ne kadar gurur duysak azdır.

Kinder Bologna ile BenettonTreviso arasındaki diğer maç beklendiği gibi evsahibi ekibin zaferiyle sonuçlandı: 90-82. Binlerce taraftarının coşkulu tezahüratları arasında Benetton’u ağırlayan Kinder, karşılaşmayı kazanıp, finalde Panathinaikos’un rakibi oldu. Şimdi gözler yarın yapılacak final maçına çevrildi. En büyük dileğimiz Avrupa’nın en büyük kupasını ibrahim Kutluay’ın kaldırması...


SALON: Palamalagutti

HAKEMLER: Brazauskas (*), Arteaga (**), Lamonika (**)

PANATHİNAİKOS: Alvertis (***) 11, Kalaidzis (***) 2, Rogers (***) 5, MUlaömeroviç (**) 6, Bodiroga (****) 26, Middleton (***) 15, İbrahim (***) 9, Papadopulos (***) 9,

MACCABİ TEL AVİV: Sharp (*) 3, Hennefeld (*), Huffmann (**) 16, Parker (**) 11, Shelef (**) 8, Burstein (***) 18, Curciç (**) 3, McDonald (***) 11, Hüseyin (***) 5

1.PERİYOT: 27-23, DEVRE: 44-44,

3.PERİYOT: 62-57
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!