Ortadoğu'ya özel temsilci

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğuya özel temsilci
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2002 01:54

Başbakan Ecevit, savaşa dönüşen İsrail-Filistin çatışmasının sona ermesi için Şaron ve Arafat'a özel bir temsilci yolladı.

Başbakan Bülent Ecevit, artık savaşa dönüşen İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların sona ermesi ve tarafların biran önce görüşme masasına dönmeleri için Ortadoğu'ya özel bir temsilci gönderdi.

Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ali Tuygan, Ecevit'in mesajını Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ile İsrail Başbakanı Ariel Şaron'a iletmek üzere ‘‘Ecevit özel temsilcisi sıfatıyla’’ önceki gün bölgeye gitti. Dışişleri Sözcüsü Hüseyin Diriöz, Büyükelçi Tuygan'ın dün İsrail'de Başbakan Şaron ve Dışişleri Bakanı Şimon Peres'le görüştüğünü, bugün de Filistin Devlet Başkanı Arafat'la görüşeceğini söyledi. Diriöz, iki tarafa gönderilen mesajlarda, Türkiye'nin son dönemde Ortadoğu'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerinin aktarılacağını kaydetti.

Mesajlarda ayrıca, ABD'nin Ortadoğu özel temsilcisi Anthony Zinni'nin bölgeyi ziyaretinin, iki tarafın da değerlendirmesi gereken önemli bir fırsat olduğuna işaret edilerek, yeni adımlar atılması isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!