6-0 tartışması

Güncelleme Tarihi:

6-0 tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2002 01:58

Erman Toroğlu, ‘‘Hırsın verdiği bir netice oldu. Sonuçta Lorant'ın bir artısı yok’’ dedi. Doğan Koloğlu ise ‘‘F.Bahçe'de G.Saray'da kimin nasıl davrananacağı iyi yorumlanmış ve tedbiri alınmış’’ yorumu yaptı...

Fenerbahçe, ezeli rakibi G.Saray'ı 6-0'lık tarihi bir farkla yendi. Peki, ‘‘G.Saray niye çöktü veya F.Bahçe niye patladı? Bu maçın teknik analizi nasıl yapılır?’’ İki spor otoritesine bunu sorduk. Aldığımız yanıtlar farklıydı. Erman Toroğlu, sonucta Lorant'ın bir etkisi olmadığını belirtirken, Doğan Koloğlu, F.Bahçe'nin rakibini çok iyi etüd ettiğinin ve tedbirleri aldığının altını çiziyordu. İşte iki otoritenin tarihi farkla ilgili yorumları...

Erman Toroğlu

G.Saray'da futbolcular Fatih Terim'in otoritesini kabul etmiyorlar. Yani bir boşluk var. Ayrıca, futbolcuların çoğunlukta olan bir bölümünün Fatih'i sevdiklerini tahmin etmiyorum. G.Saray'ın teknik olarak iyi yönetildiğine de inanmıyorum. Mehmet Polat sakattı, Şampiyonlar Ligi'nde hayati maçta ilk 11'de çıktı. Onun yüzünden Murat satıldı. Bu hafta Mehmet Polat ortalarda yok. Baliç, F.Bahçe sakat mıydı? Bence hayır, peki niye yok? Bakın F.Bahçe ve G.Saray takımlarının büyük bir benzerliği var. Öncelikle ikisi de kötü futbol oynuyorlar. Avrupa maçları dahil, 17-18 maç yaptılar, hala 5-6 futbolcunun bile yeri garanti değil. Her hafta değişik bir kadro. Arif-Felipe ikilisi sezon başı tuttu. Arif'in çabukluğu, Felipe'nin araya topları, şu anda ikisi de yok. Arif ikinci yarı oyuna girdi, 2 gol pozisyonuna girdi. Maçsızlık daha önemlisi psikolojik ve teknik rahatsızlığı yüzünden ikisini de kaçırdı. Nasıl Fatih'in ruhu Lucescu'yu rahatsız ediyordu, şimdi Lucescu'nun ruhu, artı bir de yaptıkları, Fatih'i çok rahatsız ediyor. F.Bahçe'nin patlama yaptığına da inanmıyorum. Hırsın verdiği bir netice oldu. Bu sonuçta Lorant'ın bir artısı yok. Bu skor F.Bahçe için de dezavantaj olacak. Çünkü Lorant'tan sezon sonuna kadar kurtulamayacaklar. Herkes Tuncay'ı ben aldım diye ortaya çıkıyor. Washington'u kimin aldığı belli değil. İyi ki Ortega'yı almışlar. Yoksa topal kalacaklardı. Çünkü Fener'i o yürütüyor. Ona da Tuncay'ın, Ceyhun'un, Johnson'un, Serhat'ın yardım etmesi gerekir. Tabii Lorant oynatırsa...

Doğan Koloğlu

G.Saray'ın üzerinde psikolojik olarak hala, dünyadaki diğer ülkelerdeki kulüplerde olduğu gibi Dünya Kupası baskısı var. Bilim bile bir oyuncunun kaç maç oynaması gerektiğinin sınırını tesbit etmiş değil. F.Bahçe'nin stadının özel durumuna, bir de G.Saray'ın gelmesinin özelliği eklendi. Puan farkının verdiği hırçınlık da G.Saray'ı dize getirdi. Yorgunluk da buna eklendi. G.Saray hakkıyla yenilmiştir. Sebebi, bütün ülkelerdeki aynı performanstaki takımların aynı sıkıntısının paylaşılmasıdır.

F.Bahçe, bundan önce kendi stadında puan verirken Ortega ortada etkili oluyor, kanatlar kımıldamıyordu. Oyun yayılmıyordu. Çabuk adamların kanatları yırtması, G.Saray'ın ortada kümelenerek rakibi susturma silahını ortadan kaldırdı. Ergün'ün gidişlerinden dolayı Ortega sahipsiz kaldı. Bütün deparlarda ve ikili mücadelelerde F.Bahçe üstündü. Kapanan takımlara karşı başarılı olamayan F.Bahçe, ilk kez bu süratli ve doğrudan gole giden çabuklukla karşı tarafın düzenini bozan ortamı yakaladı. F.Bahçe'de kimin nasıl davrananacağının tedbiri alınmış. Kimin ne yapacağı daha iyi yorumlamış. Terim kişiliği icabı riski göze alarak oyunu kapatmak istedi, onda da başarılı olamayınca yapılacak bir şey kalmadı. Oynadığı bütün maçlarda 2. yarıda yorulan ve ürün vermeyen Ortega'nın çıkması Fener'in lehine oldu. G.Saray'ın sırıttığı yorgunluğu, F.Bahçe'nin kontratak futbolunun meyvesini hazırladı.

BASINDAN DERBİ YORUMLARI

Hıncal Uluç

Kumarın sonu

Fatih hoca kumar oynadı. ‘‘Böyle oynarsa tarihi fark olur’’ demiştik. Görünen köy kılavuz istemez. Düşündüklerimiz aynen gerçekleşti. Savunma bu kadar hata yaptıkça kazanman, rakibin seni affetmesiyle mümkün. Altay, Göztepe affediyor, Fener affetmiyor. F.Bahçe'nin, özellikle Lorant'ın böyle bir maça ihtiyacı vardı.

Can BARTU

Muhteşem gece

Ortega çıktıktan sonra 10 kişi kalan F.Bahçe'de Lorant'ın yapacağı tek hamle vardı ve onu da yaptı. Washington'un yerine Ceyhun'u alıp, orta sahayı güçlendirdi, Serhat'ı koşması için ileri çekti.

Haşmet BABAOĞLU

İsteyen kazandı

G.Saray'ın iki kanadının haftalardır döküldüğünü bilen Lorant, sağa Yusuf, sola da Tuncay'ı koyarak, iyiden iyiye, aklı fikri tümüyle hücumda olan bir takım sürdü sahaya. G.Saray'da tabelayı değiştirecek güç ve beceri yoktu.

Alaettin Metin

2’de halftaym 6’da bitti

F.Bahçe, G.Saray'a futbol dersi verdi. Önce kanatları kilitledi. Sonra da göbekten teknik kapasitesi yüksek Serhat, Yusuf, Tuncay, Ortega, Johnson ve Steviç'le pres yaparak bunalttı. Ortega'nın atılmasından sonra Cey-hun'u orta sahaya çekmesi de akıl doluydu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!