Çağdaş sanatçılardan videolar

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanatçılardan videolar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2002 12:26

Avrupa'nın en önemli modern ve güncel müzelerinden Moderna Museet'in gerçekleştirdiği "2002-2003 Güncel Film ve Video Programı" İstanbul'a geliyor. Platform Güncel Sanat Merkezi'nde Moderna@Platform adıyla düzenlenecek ve mayıs ayına kadar sürecek program kapsamında, 8 çağdaş sanatçının videolarından oluşan mini retrospektifleri izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Swedish Instititute (İsveç Enstitüsü) tarafından desteklenen Moderna@Platform, 27 Eylül Cuma günü başlayacak. Programın ilk konuğu, Londra'daki Tate Gallery tarafından verilen dünyanın en önemli sanat ödüllerinden "Turner Prize"a, 2001 yılında aday gösterilen Isaac Julien olacak. Sanatçının The Long Road to Mazatlan, Paradise Omeros, Three, The Attendant ve Looking for Langston adlı çalışmaları, The British Council ve Swedish Institute desteğiyle gösterilecek. Ardından, küratör Catrin Lundqvist, Julien'in videoları
hakkında bir sunum yapacak.

Moderna@Platform kapsamında her ay, Amerika, Finlandiya, Mısır, Almanya, Avusturya, İngiltere, İsveç ve Norveç'ten bir sanatçının videoları ücretsiz izlenecek. Filmlerden önce, sanatçıların katılımıyla İngilizce gerçekleştirilecek sohbetlerde tercüme yapılmayacak.

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi
İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu
0 212 293 23 61

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!