Baklavacılar ve helvacılar

Güncelleme Tarihi:

Baklavacılar ve helvacılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2002 17:19

Sezai Abi’nin mektubunu e-posta kutumda bekler buldum. “Erbakan’ın baklavacılığını Recai Bey Amca sürdürüyor, yetiştirmesi Tayyip Efendi de helvacılığa soyundu, tatlıcı dükkanları gibi, aynı müşteriyi kapmak için yarışıyorlar” diyor. Haklı. “Millî Görüş Tatlıcısı” ikiye ayrıldı : biri “Öz Millî Görüş Baklavacısı” diğeri “Hakikî Millî Görüş Helvacısı.” Sezai Bayar’ın yazısı :

Haberin Devamı

“Sevgili Serdar,

Gittin gideli siyasetteki gariplikler arttı, liderler birbirleriyle iyice dalaşmaya başladı. Hiç bir lider gelecekte ne yapacağını söylemiyor. “Nasılsa seçim bildirgemde var”deyip, bu kağıt üstündeki projeleri herkesin bildiğini var sayıyor. Genç Parti’nin bir bildirgesi bile olduğundan kuşkuluyum. Cem Uzan meydanlarda üç kelimelik cümleler kurarak halka and içtiriyor. Mesela “İMF’yi kovalım mııı?” diye soruyor. Herkes “ Kovalııııımmmm.” diye cevap veriyor.X

Tayyip Erdoğan’ın batık banka patronlarıyla yaptığı görüşmenin içeriği hala netleşmiş değil.

CHP lideri Deniz Baykal “Bunun peşini bırakmayacağım” diyerek mitinglerde bu konuyu işleyeceğini söylüyor.

SP’nin başı Recai Kutan Amcam da “karışık ilişkiler” konusunda yorum yapmaktan kaçınmakla birlikle, Tayyip Efendi’nin başının derde girmesinden memnun. Ancak kendisi de şaşırtıcı sözler sarfediyor. Isparta mitinginde tutturdu sekiz yıllık eğitimi kaldıracağım diye. 5 + 3 yapacakmış ilköğretimi. Batı ülkeleri 5 + 6 ‘ya çıkartırken Recai Bey Amcam “U” dönüşü yaparak sistemi değiştirecekmiş. Bununla da kalmayacakmış “5 yıl zorunlu olsun. Sonra 3 yıl için çocuklarımızı meslek okullarına yönlendirelim. İsteyen İmam Hatip’e gitsin, isteyen Kuran kursuna. İsteyen başka mesleklere yönelebilir” diyen Recai Kutan, kuran kurslarınımeslek yüksek okulu yapmaya niyetli galiba.

Bu lafı duyunca şaşırdım kaldım. Yani Erbakan kafası hâlâ değişmiş değil.

Erbakan hâlâ baklavacı; dergâhından yetişen AKP lideri Tayyip Efendi de helvacılığa soyundu. Bir partiden iki parti çıktı, tatlıcı dükkânları gibi iki parti malını yutturmak için halkı kandırma yarışına tutuştu.

Sen orada fuar işiyle uğraşırken, burada daha neler olur tahmin etmek zor.

İyi fuar ve tetkikler...

Sezai”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!