Iveco: Türkiye'ye her koşulda yatırım yaparız

Güncelleme Tarihi:

Iveco: Türkiyeye her koşulda yatırım yaparız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2002 01:46

Iveco Türkiye Direktörü Franco Ragazzi, kriz döneminde yatırımlarına devam ettiklerini ve gelecekte yaptıkları yatırımın sonucunu alacaklarını söyledi.

Iveco'nun son ürünü olan Stralis modeli çekicinin lansmanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ragazzi, Türkiye pazarına güven mesajı verdi. Türkiye'de siyasi istikrarsızlığın İtalya ile benzerlik taşıdığını kaydeden Ragazzi,‘‘Siyasi istikrarsızlık biter, güzel günler gelir Türkiye'ye güveniyoruz’’ dedi.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve yatırım için her zaman piyasalarda boşluk bulunduğunu hatırlatan Ragazzi,‘‘Bizim gibi finansal açıdan güçlü şirketler her koşulda yatırım yapar ve sonuçlarını alır’’ diye konuştu.

Iveco açısından Türkiye'nin taşıdığı önemi, ‘‘stratejik ve vazgeçilmez’’ sözleriyle tanımlayan Ragazzi, Türk ekonomisinin siyasi istikrarsızlıktan bağımsız olarak 2003 yılında büyümeye başlayacağını söyledi. Dolardaki dalgalanmanın Iveco'yu çok fazla etkilemediğini belirten Ragazzi, şöyle devam etti:


DOLARDAN ETKİLENMİYORUZ

‘‘Biz küçük ve orta boy kamyonları Türkiye'de üretiyoruz. Stralis gibi büyük boy araçları ise ithal ediyoruz. Satışlarımız içerisinde Türkiye'de ürettiğimiz kamyonlar ağırlıklı olarak yer alıyor. Bu nedenle dolardaki artıştan çok fazla etkilenmiyoruz. Avrupa'ya göre düşük olan çalışan giderleri ve çalışanlarımızın yüksek performansı bizi iç piyasada dolar dalgalanmalarının olumsuz etkilerinden koruyor.’’

Ragazzi, Türk taşımacıların Avrupa'nın en iyi şirketlerine sahip olduklarını ve Avrupa'da taşımacılık alanında önemli bir rekabet avantajına sahip olduklarını ifade etti.


FİNANSAL açıdan güçlü şirketlerin her koşulda yatırım yaptığını söyleyen Iveco Türkiye Direktörü Franco Ragazzi, Türkiye'nin kendileri için stratejik ve vazgeçilmez olduğunu belirtti.


İçinde yemek masası bile olan çekici


IVECO'nun Türkiye'de satışa sunacağı Stralis çekicide sürücünü konforu için her şey düşünülmüş. Sürücü koltuğu yedek yastıklarla desteklenirken sürücü kabininin duvarına monte edilen yemek masası istenildiğinde kullanılabiliyor. Farklı yol koşullarında aracın verimli kullanımını için doğru seçmi yapabilen EuroTronik otomatik vites kutusuna sahip olan Straliste sürücü aracın ana parçalarının performanısını ve yakıt sarfiyatı verilerini bir bilgisayar aracılığıyla görebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!