Fırlayan koltukta bulmayalım kendimizi!

Güncelleme Tarihi:

Fırlayan koltukta bulmayalım kendimizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2003 17:51

Yine yenibir.com’dan bir anket size. Bu seferki soru şöyle : “Sizce (eş-dost-akraba dışında) şirketlerin en “vazgeçilmez” çalışanları kimlerdir? Öneriler: Az konuşup çok iş yapanlar – Az maaşa çok iş yapanlar – zeki ve iyi eğitimli olanlar – en tecrübeli olanlar – Yöneticilere yağ çekenler... Sonuçları okurken merak ettim, bakalım Serdar bu kriterlerden hangilerine uyuyor?

Haberin Devamı

Sitenin okurları 1010 cevap vermişler şu ana kadar :

(1) Yöneticilere yağ çekenler (% 28,2)
(2) Az maaşa çok iş yapanlar (% 25,4)
(3) Zeki, iyi eğitimli olanlar (% 19,2)
(4) Az konuşup çok iş yapanlar (% 14,7)
(5) En tecrübeli olanlar (% 12,5)

Çalıştığım işyerini ve kendi korumumu düşündüm bu anketi okurken.

Bizim yenibir.com sitesini tıklayanlar, iş arayanlar, işverenler ve insan kaynakları uzmanları. Yani iş dünyasını, bu ortamı iyi bilen insanlar.

Demek ki... bir bildikleri var.

Gelelim Serdar Devrim’in Hürriyet’teki durumuna (Hürriyet diyorum, çünkü sağ olsunlar Hürriyetim beni bağrına bastı, ama onlarla günlük işimiz olmuyor pek, ben Hürriyet yazı işlerinde oturup da yazıyorum.)

Bakalım ne kadar uyuyorum bu “işyerinde vazgeçilmez eleman” profiline.

(1) Yöneticilere yağ çekmek... I-ıh hiç beceremem. Genelde iyi geçinirim üstlerimle, ama yağ çekmeyi beceremem. Beceremem, çünkü zaten bizim gazetede (herhalde diğerlerinde de böyledir) geçimi yalakalık olanlar var ve çıtayı o kadar yükseltiyorlar ki... ben bir yağcılık yapayım desem, yönetici kulağına damla diye damlatmaz tenezzül edip de. Zaten susmayı da bilmem, doğrucu Davut ya, langırt diye her aklından geçeni söyler akıllım. (10 üzerinden 1)

(2) Az maaşa çok iş yapmak... Tabii, doğru... Yok şimdi Allah’ın gücüne gider. Bizim meslekte “az maaşa çok iş” denince, önce sahadaki muhabirler gelir akla. Onların “Gelir/Emek” katsayısını düşününce, benim “yaptığım işe bu para az” demem insafsızlık olur. (*) (10 üzerinden 7)
 
(3) Zeki ve eğitimli olmak... Eğitimim ortalamanın üstünde olabilir, zekada da Hür-IQ’yu tuttururum herhalde. Ama, Türkiye’de zekanın ve eğitimin, iş hayatında negatif etki yaptığını düşünüyorum ben. Yani yöneticiler çalışanın çevik, ahlâklı (işine göre değişir) ama çok da zeki olmayanını severler. (5/10)

(4) Az konuşup çok iş yapmak... Ya Allah! dediğim zaman iyi iş deviririm, ama çok da konuşurum, eleştiririm, beğenmem, söylenirim, şarlarım... (Yunus’un dediği gibi : Sağa sola kakırım, çok maniler okurum, ben derviş olamam yani.) (5/10)

(5) Tecrübe... Eh, bu konuda mahçup olmam herhalde. (8/10)

Şimdi, yukarıdaki yüzdeleri katsayı olarak alırsaaaak, kaç yaparmış, % 48 yaparmış.

Yani “vazgeçilebilirlik” oranım % 52. Demek ki, salt çoğunluk bulunmuş!

Keşke sadece % 52 olsa!


Not : "Hakikaten o fotoğraftaki pilot Serdar mı?" diye kaç kişi, dikkatle baktı resme, Allah aşkına itiraf edin!

(*) Sayın amirlerim, benim hiçbir yazımı okumazsınız ama “Yaptığı işe göre aldığı maaş benden çok daha düşük olan bir sürü çocuk var, benim şikayet etmem ayıp olur” dedim ya, artık her zam döneminde   kafama kakarsınız bu lafı. (Herkes üstlerine yağ çeker, Serdar astlarına...)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!