Kongre Erdoğan'a endekslendi

Güncelleme Tarihi:

Kongre Erdoğana endekslendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2003 11:58

AKP, iktidardaki ilk büyük kongresini Tayyip Erdoğan başbakan olduktan sonra yapmak için takvimi resmen başlattı. Kongre için Ağustos başı hedefleniyor.

Haberin Devamı

AKP yönetimi, MKYK'da alınan karar gereği ilk büyük kongrenin tarihini belirledi. 14 Ağustos 2000 tarihinde kurulan ve 3 Kasım'da girdiği ilk seçimde tek başına iktidar olan partinin ilk büyük kongresinin ikinci kuruluş yıldönümü öncesinde Ağustos ayı başında yapılması planlandı.

Parti yönetimi, kongre takvimini, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı başbakanlığa taşıyacak Siirt seçimi ya da başka bir ilde yapılacak ara seçimlerin tarihlerini de dikkate alarak belirledi. Erdoğan'ın Siirt'ten adaylığı kabul edilmesi halinde 9 Mart'ın hemen ardından, kabul edilmemesi halinde de milletvekilleri istifa ettirilecek bir başka ilden en geç Haziran ayında milletvekili seçilerek başbakan olacağı hesabı yapıldı. "İktidardaki ilk kongrenin de Erdoğan'ın başbakanlığında yapılması" için büyük kongre tarihi olarak Ağustos ayı başı seçildi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın kongrede partisi için öngördüğü "muhafazakar demokrat" nitelemesi ve "merkez sağ" tanımı doğrultusunda yeni bir yapılanmaya gitmesi ve 2004'te yapılacak yerel yönetimler için start vermesi bekleniyor.

AKP yönetimi, kongrenin Ağustos'a yetişmesi için belde kongrelerinin Şubat, ilçe kongrelerinin Mart, il kongrelerinin ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılmasını kararlaştırdı ve teşkilatlara yazılı talimat verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!