Jarrah'ın Türk sevgilisi polisten koruma istedi

Güncelleme Tarihi:

Jarrahın Türk sevgilisi polisten koruma istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2001 01:41

ABD'de gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden biri olduğu iddia edilen Ziyad Semir Jarrah'ın Türk sevgilisi Aysel Şengün, polisten koruma istedi.

Sevgilisinin kayıp olduğunu bildirmek üzere gittiği polis karakolunda, Jarrah'ın terör eylemine karışan kişilerden biri olduğunu öğrenen Aysel Şengün, Bochum polisinden kendisini ‘‘koruma amaçlı olarak gözaltı’’na almasını istedi.

Alman polis yetkilileri, Aysel Şengün'ün neden polis korumasına alınmak istediği konusunda bir açıklama yapmaktan kaçınırken, genç kızın nerede saklandığı konusunda da bilgi vermediler. Polise yakın bir kaynak, polisin Aysel'i çok fazla göz hapsinde tutamayacağını belirtti. Bochum Ruhr Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Aysel Şengün'ün Stuttgart'ta yaşayan ailesi de ortadan kayboldu.

Terörist olduğu iddia edilen Jarrah'ın Aysel Şengün'ün sevgilisi olduğunun ortaya çıkması, genç kızın Türkiye'deki yakınlarını şaşırttı. Burdur'un Karamanlı İlçesi'nde oturan yakınları, ‘‘Aysel modern bir genç kız, bu tür örgütlerle ilgisi olamaz’’ dediler.

AYSEL İNSANLARI SEVER

Aysel Şengün'ün Burdur'un Karamanlı ilçesi, Pazar Mahallesi, Milaslılar Sokak'ta oturan 75 yaşındaki babaannesi Şerife Kavak, torununun bu olaylara karıştığına inanmadığını söyledi. Babaanne, genç kızın 1.5 yıl önceki gelişinde kendisine sevgilisi bulunmadığını belirtiğini ve Ziyad Samir Jarrah isminin telaffuz bile edilmediğini söyledi. Şerife Kavak, şöyle konuştu: ‘‘Aysel insanları çok sever. Bu nedenle doktor olmak istemişti. O böyle olaylara karışmaz. Terörist sevgilisi olamaz. Aysel'in bu olaylarla ilgili olduğunu ilk kez duyuyorum. Nişanlı veya sözlü değildi. Uçak kazalarını televizyondan gördüm. Bana oğlum da hiçbir şey söylemedi. Onun da bu konuda bilgisinin olduğunu zannetmiyorum.’’

Oğlu Muammer Şengün'ün temmuz ayında yedi haftalık tatil için eşi ve küçük kızıyla birlikte Karamanlı'ya geldiğini, Aysel'in ise okulu nedeniyle onlara katılamadığını ifade eden babaanne Şerife Kavak, ‘‘Gelinim ve torununun 10 gün önce uçakla Almanya'ya gitti. Oğlum iki yıldır işsizlik sigortasıyla geçiniyor. O da minibüsle geçen perşembe günü İzmir'e gitti. Oradan feribotla İtalya'ya geçecek ve daha sonra da karayoluyla Almanya'ya gidecekti’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!