Unisys Türkiye faaliyete başladı

Güncelleme Tarihi:

Unisys Türkiye faaliyete başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2002 15:49

Ülkemizdeki faaliyetlerini, yeni kurulan Unisys Türkiye aracılığıyla yürütecek olan şirket, dünyada aktif olduğu ve hizmet verdiği sektörler olan başta finans, kamu, telekom, taşımacılık, yazılı basın ve havacılık olmak üzere birçok sektöre IT çözümleri üretmeye ve hizmet sunmaya devam edecek.

Haberin Devamı

2001 yılı verilerine göre 6 milyar dolarlık geliri, 37 bin çalışanı ile 100'ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren Unisys, dünyanın dört bir yanında 1500'ün üzerinde kamu kuruluşuna, 2200'ün üzerinde finans sektöründe faaliyet gösteren şirkete, 200'ün üstünde havayolu şirketine ve yine 200'ün üzerinde aralarında dünya devlerinin de olduğu medya şirketlerine hizmet veriyor.

Unisys'in, artık Unisys Türkiye olarak faaliyet göstermesinin ülkeye ve geleceğine verdikleri önemden ve inançtan kaynaklandığını belirten Unisys Türkiye Genel Müdürü Kor Kurt Akın, Türkiye'nin Dünya'da gelişen ülkeler arasında da her zaman öncelikli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük 50 bankasından 41'inin, 200 havayolu şirketinin ve yine dünyanın en büyük 10 telekom şirketinden 9'unun Unisys'ten hizmet ve destek aldığına dikkat çeken Unisys Türkiye Genel Müdürü Kor Kurt Akın, 2003 yılına ve Türkiye pazarına ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yaşanan krizlerden, ve darboğazlardan dersini alan kuruluşların artık bilişim yatırımlarını daha akıllıca yapacaklarını, masaya yatırdıkları çözümlerin getirilerini daha dikkatli sorgulayacaklarını sanıyorum. Böyle bir mantık ortamı Unisys çözüm ve teknolojilerini doğal olarak öne çıkaracaktır. Tüm veriler, ekonomimizde bir çok zor kararın halihazırda verildiğini gösteriyor. 2003 yılında bu kararlar ışığında daha çok çalışan ve yavaş yavaş ayağa kalkan bir ülke konumunda olacağız. Unisys Türkiye olarak bizim de 2003 ve daha sonraki yıllarda Türkiye'nin yıldızının tekrar parlayacağına olan inancımız tam"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!