Cimbom ezdi geçti: 90-80

Güncelleme Tarihi:

Cimbom ezdi geçti: 90-80
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2002 01:52

Sarı kırmızılı takım baştan sona üstün oynadığı maçtan, haklı bir galibiyetle ayrıldı. Her geçen hafta daha iyi oynayan Galatasaray farkı bir ara 25 sayıya kadar çıkardı.

FEDERASYONUN Earl'ün cezası nedeniyle tekrarlattığı maçta, Galatasaray, Darüşşafaka'yı ezdi, geçti. Darüşşafaka bu maçta Earl ve Jones'i oynatamazken, Yaylo ve Ufuk'unda sakatlığı nedeniyle forma giyememesi yeşil siyahlı takımı zora soktu.

Darüşşafaka oyuna neredeyse bugüne kadar hiç yan yana oynamamış oyunculardan kurulu beşiyle (Ömer-Mehmet-Burak-Erdem-Gream) başladı. G.Saray ise tam tersine sezon başından beri yan yana oynattığı oyuncuları sahaya sürdü. Kısacası Cimbom maça bir adım önde başladı. Buna G.Saray'dan Arda, Muratcan ve oyun kurucu Mitchell'in gayretleri de eklenince sarı kırmızılılar ilk periyottan itibaren hemen öne geçti ve devreyi 12 sayı farkla önde kapattı.

Üner'in çabası

G.Saray'da maça ağırlığını koyan isimler sadece bu üçlü değildi. Ersin de görev aldığı tüm dakikalarda takımına büyük katkı yaptı. Maçın ikinci yarısında Darüşşafaka antrenörü Halil Üner, farkı kapatmak için çırpındı. Daçka, G.Saray'ı durdurmak için birbiri ardına savunma taktikleri uygulamaya başladı. Zaman zaman tam saha, zaman zaman yarı sahada baskılı savunma yapan Darüşşafakalı oyuncular, kendi sahalarında da alan savunması yaparak maça ortak olmak istediler. Ancak Galatasaray bütün bu savunmaları aşarak 25 sayılık farka kadar ulaştı.

Son 3 dakikada ise çok sert oynayan Darüşşafaka farkı 8 sayıya kadar indirdi ama sonuçta 10 sayı farkla mağlup olmaktan kurtulamadı.

Galatasaray engelleri birbir aşıyor. Gün geçtikçe de daha iyi bir basketbol ortaya koyuyor. Darüşşafaka ise her geçen gün kan kaybediyor. Bu maçta yabancıların olmayışı ve sakat oyuncular, yenilgiye bir mazeret olabilir. Ama yeşil siyahlıların bir an önce toparlanması lazım. Çünkü bu kadro kalite olarak zirveyi zorlayabilecek bir yapıya sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!