Karakoyunlu: IMF siyasi belirsizlikten tedirgin değil

Güncelleme Tarihi:

Karakoyunlu: IMF siyasi belirsizlikten tedirgin değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2002 02:08

IMF heyeti öğleden sonra da Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'yu ziyaret etti. Karakoyunlu, ‘‘IMF‘yi, siyasi belirsizlik konusunda çok öyle bir tedirginlik içinde görmedim’’ dedi. IMF heyetiyle, TEKEL, telekomünikasyon ve enerji santralleri ile ilgili takvim üzerinde çalıştıklarını anlatan Karakoyunlu, TEKEL özelleştirmesine ilişkin stratejik çalışmalar hakkında da IMF heyetine bilgiler verdiğini ifade etti.

Karakoyunlu, IMF heyetine biraz beklenmesi gerektiğini, Türk siyasetinde son bir kaç gün içinde önemli gelişmeler olduğunu ifade ettiğini aktararak IMF heyetinin de bu gözlemler içinde olduğunu bildirdi. Karakoyunlu, IMF heyetiyle özelleştirme programının ikinci altı ayını tartışmaya başladıklarını söyleyerek, şöyle dedi:

‘‘Önemli olanlar, belli bir zaman dilimine göre hazırlanmıştı. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda sayın Kemal Derviş, ekonomi programının takvimi ile ilgili açıklama notlarında bulunmuştu. Bunların içinde önemli olan bir başlık da, özelleştirme ile ilgiliydi. O takdim içinde özelleştirmeye ilişkin başlıkta ele alınan konuların tamamıhakkında ayrıntılı olarak bilgiler verdim. Onlar da o takvimin yerine getirilmesiyle ilgili ümitlerini koruduklarını belirttiler.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!