İşareti geldi

Güncelleme Tarihi:

İşareti geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2002 01:52

İstifasını ilk Hürriyet'e açıklayan Oya Ünlü, "Sayın Derviş nerede olursa, ben de orada olacağım" dedi. Ünlü'nün birkaç gün içinde Derviş ile birlikte YTP'ye katılacağı ve aday olacağı belirtildi.

Kemal Derviş'in danışmanı Oya Ünlü, seçimde aday olmak için dün Başbakanlık Başdanışmanlığı görevinden istifa etti. Ünlü'nün birkaç gün içinde Derviş'le birlikte YTP'ye katılıp, aday olacağı belirtildi.

EKONOMİDEN sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in siyasete atılacağının ilk işareti kendisine en yakın isim olan Başbakanlık Başdanışmanı Oya Ünlü'nün dün istifasıyla geldi.

Oya Ünlü, dün istifasını ilk Hürriyet'e açıkladı ve ‘‘Sayın Kemal Derviş nerede olursa, ben de orada olacağım’’ dedi. Oya Ünlü, hangi partide siyaset yapacağı konusunda net bir açıklamada bulunmazken, babası DSP'li Devlet Bakanı Fikret Ünlü, ‘‘Siyasete girip girmemesi yüzde 60, yüzde 40. Ama herhalde bir yerden aday olur. O kendi takdiridir’’ dedi.

Oya Ünlü ise siyasete girip girmeyeceği konusundaki soruları yanıtsız bırakırken, kendisinin birkaç gün içinde Kemal Derviş'le birlikte YTP'ye katılacağı ve buradan aday olacağı bildirildi. Oya Ünlü'ye yakın bir isim istifayla ilgili, şu değerlendirmede bulundu:

‘‘Derviş siyasete girecekse Oya Ünlü de yanında siyaset yapmak istiyor. Bunun için istifa etti. Derviş siyasete girerse, kendisi de onunla birlikte siyasetin içinde yer alacak. Eğer girmezse, zaten Hazine'de kalmasının da bir anlamı yok. Derviş siyasete girmez ve bir süre sonra tekrar aynı görevle bakanlığa gelirse, bu durumda kendisi de yanında yer almak istiyor. Eğer adaylık için istifa etmeyip ileri bir tarihte istifası sözkonusu olsaydı, devlet memurları yasası gereği bir yıldan önce tekrar göreve dönme hakkı olmayacaktı. Oysa şimde 3 ay sonra tekrar göreve dönme hakkını elde edecek.’’

Derviş
'e yakın bir isim de kendisinin YTP'ye katılma görüşünde herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, ‘‘Zaten birkaç gün sonra da kendisi YTP'ye katılacağını bizzat açıklayıp, istifa edecek’’ dedi.

DERVİŞ: ARAYIŞIM GÜNLERLE SINIRLI

Derviş
ise dün YSK'nın ilan ettiği seçim takvimindeki sıkışıklığın farkında olduğunu söyleyerek, ‘‘Arayışım haftalarla değil, günlerle sınırlı’’ dedi. Derviş bu sözleri, CHP'den geçen yıl ihraç edilen Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Ercan Karakaş ile görüşmesinde dile getirdi. Derviş, dün makamında Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Tavit Köletavitoğlu, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Orman Bakanı Nami Çağan ve SODEV Başkanı Ercan Karakaş'la görüştü.

Derviş, Karakaş ile görüşürken YTP Genel Başkanı İsmail Cem, Derviş'i telefonla arayarak, DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar ile vardığı anlaşma konusunda görüş alışverişinde bulundu. Karakaş, görüşmeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Derviş'i YTP'nin bir üyesi gibi gördüğünü söyledi. Derviş'in arayışına ve YTP'ye sıcak baktığını söyleyen Karakaş, ‘‘Demokratik sol nitelikli çağdaş çoğunlukla diyalog kurulursabaşarılı olacak’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!