Bebek için erken

Sevgili ablacığım, ben 20 yaşında iki yıllık evli genç bir kadınım. Eşimi görücü usulüyle tanıyıp isteyerek evlendim. Ama, giderek aramıza bir soğukluk girdi.

Sakın aklınıza bir başkasına aşık olduğum gelmesin, o tanıdığım ilk erkek. Eşim bendeki değişimin farkında ve durmadan bana bir bebek sahibi olmamız için baskı yapıyor. Ancak ben kendimi henüz bir bebek için hazır hissetmiyorum. Üstelik evliliğim konusunda da kuşkularım var. Devam edebilecek miyim, bilmiyorum. Eşim bana karşı çok fazla ilgili değildir. Beni sevse bile, bu sevgiyi göstermeyi bilmez. Ben onun için evde ona bakmak, onu hoş tutmak ve eşlik görevlerini yerine getirmekle yükümlü bir kadınım. Bir çocuk sahibi olunca, benim ona daha çok bağlanacağımı, sorunlarımızı unutacağımı düşünüyor olmalı. Oysa ben mutsuz bir yuvaya bir çocuk getirmek istemiyorum. Ne dersiniz? İnanın bazen ölümü bile düşünüyorum.

Kahramanmaraş'tan C.C.

AMAN kızım, yine bu genç yaşta ölümü düşündüğün için gerçekten çok üzdün beni. Bu ölüm düşüncesi nereden aklınıza geliyor bilmiyorum. Zaten hayat o kadar kısa ki... Eşinden beklediğin ilgiyi, sıcaklığı, yakınlığı bulamadığın için ondan soğuduğunu, ya da soğuduğunu sandığını düşünüyorum. Eşine aşık değilmişsin. Ama kızım inan bana en büyük aşklar bile, birkaç yıl evlilik sonunda sönüp gidiyor. Önemli olan karşılıklı sevgi ve anlayıştır. Daha çok gençsin ve eşinden ilgi ve sevgi beklemek hakkın. Bunu ona açık açık söylemelisin. Onunla kavga etmeden konuşmayı dene. Bildiğin gibi bizim erkeklerimiz ne yazık ki, kadınlara ilgi göstermeyi bilmez, sevgi göstermeyi de zaaf olarak görürler. Bebek fikrini biraz daha erteleyebilirsin. Son cümlen çok büyük bir gerçeği dile getiriyor. Bu konuda sana yüzde yüz hak veriyorum. Mutsuz bir yuvada dünyaya gelecek çocuk da mutlaka sorunlu olacaktır. Evliliğinin biraz daha oturmasını beklemek en iyisi.

Yazarın Tüm Yazıları