6 aylık rapor açıklandı

Güncelleme Tarihi:

6 aylık rapor açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2008 15:55

Almanya'nın Bavyera eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi, 2008 yılının ilk 6 aylık raporunu açıkladı. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann tarafından açıklanan raporda, güvenliği tehdit eden yapılanmalar arasında aşırı dinci terörün önceliği koruduğu, terör örgütü PKK'nın da Türkiye ve Avrupa'da şiddet ve terörden vazgeçmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Ağrı Dağı’nda 3 Alman dağcının kaçırılmasının PKK’nın her zaman şiddet uygulayabileceğini gösterdiğini kaydeden Herrmann, örgütün Türkiye’deki terör faaliyetleri için Almanya’da para toplamaya çalıştığını söyledi. Herrmann, Almanya’ya doğrudan terör saldırısı olacağı yönünde bir bilginin bulunmadığını, ancak Federal Suç Dairesinin Almanya’dan 50’den fazla kişinin El Kaide gibi örgütlerin kamplarında eğitim gördükleri uyarısında bulunduğunu hatırlattı.

Almanya’da her zaman aşırı dinciler tarafından saldırı yapabileceğinin göz önünde bulundurulmasını isteyen Herrmann, El Kaide’nin yeni bir taktik olarak Batılı görünen, İslamiyeti sonradan seçmiş kişileri saldırılarda kullanmak üzere kazanmaya çalıştığını ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!