Viyana'da Mersin Devlet Opera ve Balesi rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Viyanada Mersin Devlet Opera ve Balesi rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2008 17:03

Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Türkiye'nin Viyana büyükelçiliğinde bir konser verdi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Selim Yenel ile eşinin ev sahipliğinde gerçekleşen konseri Türk ve Avusturyalı yaklaşık 200 sanatsever ilgiyle izledi. Türk ve yabancı bestekarların eserlerini icra eden sanatçıları konuklar ayakta alkışladı.

Viyana büyükelçiliğindeki konserde mezzosoprano Zeynep Tatlıpınar Kağıncı, "gesi bağları" türküsü ve Pietro Masgani Santuzza’nın Cavalleria Rusticana operasından bir aryayı, Tenor Fahri Önoğlu "Çökertme" ve Giacomo Puccini’nin Tosca operasından bir aryayı icra etti.

Sanatçılardan Bariton Gökhan Varkan, İlhan Baran’ın "Köroğlu" adlı eseriyle Verdi’nin Macbeth operasından bir aryayı, Tenor Bülent Bezdüz, "Başımda altın tacım" adlı türkü ile Gaetano Donizetti’nin "Nemorinos" aryasını seslendirdi.

"Allı turnam" türküsünü seslendiren soprano Nazlı Alptekin, sesinin yanı sıra giydiği folklorik giysisiyle de büyük ilgi çekti.

Konserin son bölümünde birlikte sahne alan, mezzosoprano Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bass Mehmet Yılmaz, tenor Fahri Önoğlu, bariton Gökhan Varkan, tenor Bülent Bezdüz, soprano Nazlı Alptekin ile çello Hakan Gürkan ve piyano Ahad Asker dinleyiciler arasında bulunan Devlet Opera ve Balesi genel müdür yardımcısı Dr.Şadi Erdoğan’ı da sahneye davet ederek birlikte "O sole Mio" adlı eseri seslendirdiler.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Cumartesi ile Pazar günü Viyana’daki Turizm fuarında iki ayrı konserle Viyana turnesini sürdürecek. Türk sanatçılar 22 Ocak günü de 18. bölge belediyesi sarayında halka açık bir konser verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!