19 saat sonra yine genel başkan

Güncelleme Tarihi:

19 saat sonra yine genel başkan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2003 02:04

Anayasa Mahkemesi'nin dün aldığı ‘‘Tayyip Erdoğan genel başkan değil’’ hükmü sadece 19 saat sürdü. AKP Kurucular Kurulu'nda yapılan seçim ile Erdoğan önceki akşam boşalttığı liderlik koltuğuna dün sabah yeniden oturdu.

AKP Kurucular Kurulu, dün sabah olağanüstü toplanarak Tayyip Erdoğan'ı oybirliğiyle yeniden genel başkanlığa seçti. Tayyip Erdoğan, bu seçimin ardından alkışlar arasında mazbatasını alıp Davos'a uçtu.

Kurucular Kurulu toplantısına, AKP'nin 391 kurucusundan 363'ü katıldı. 28 kurucunun mazeretleri nedeniyle katılmadığı toplantıda Erdoğan oybirliğiyle yeniden genel başkan seçildi.AKP Genel Sekreterliği'nin bu seçim sonucunu 15 gün içinde İçişleri Bakanlığı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileteceği bildirildi.

DEVLETİMLE SORUNUM YOK

Mazbatasını Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan alan Erdoğan, böyle anlarda sözün anlamını yitirdiğini, davranış ve duruşun anlam kazandığını belirterek, ‘‘Siz de o duruşu gösterdiniz. Hayırlı, uğurlu olsun’’ dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

‘‘Buraya niçin geldiğinizi anlatmaya kalksam, ülkem adına yüreğim acır. Ülkemden, devletimden şikayetlendiğim görüntüsü ortaya çıkar. Oysa benim, ne dün, ne bugün ülkem ve devletimle hiçbir problemim olmadı.’’

Türk demokrasisinin önündeki ‘barikatların’ kaldırılmaması için ortaya konan direncin kendisini üzdüğünü belirten AKP Lideri, şöyle devam etti:

‘‘İnsanlarımızın layık görüldüğü muameleler bizi üzüyor. Yoksa biz kendi adımıza, milletimize hayat vermek adına, ülkemizi muasır medeniyetin onurlu bir üyesi kılmak adına, tek tek bütün vatandaşlarımızın refahı, özgürce yaşamaları adına, demokrasinin kalitesini yükseltmek adına, bedel ödemeye hazır olduğumuzu öteden beri hep söyledik.’’

Yorulmadım, bıkmadım


AKP Kurucular Kurulu'nca yeniden genel başkan seçilen Erdoğan, mazbatasını gazetecilere göstererek konuştu. Erdoğan, hakkındaki her olumsuz karardan sonra dostlarının kendisine ‘‘Daha yorulmadın mı, bıkmadın mı?’’ diye sorduğunu anımsatarak, ‘‘Vallahi yorulmadık. Zerre kadar bıkmadık’’ dedi. AKP Lideri, şunları söyledi: ‘‘Her zorluğu bir nimet, her engeli de bir fırsat olarak görüyorum. Ve Rabbime bu millete hizmet etmek için çıktığımız bu yolda, bu kardeşinizi sınavların en zorluları ile denediği için şükrediyorum. Milletimin, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde bana da bir rol düştüğü için ne kadar hamdetsem azdır.’’

Dualı kutlama

19 saat sonra yeniden genel başkanlık koltuğuna kavuşan Tayyip Erdoğan, Davos'a gitmek üzere Genel Merkez'den ayrılırken kapıda bekleyen partililen tarafından alkışlandı. Kalabalığın arasından sıyrılan Hacı Mevlüt adlı yaşlı bir adam, dua ettiği Erdoğan'ı alnından öperek kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!