ABD'nin El Kaide ile savaşı tam gaz

Güncelleme Tarihi:

ABDnin El Kaide ile savaşı tam gaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2002 01:45

ABD'nin 11 Eylül terör dehşetinin arkasındaki İslamcı örgüt El Kaide ile savaşı tüm cephelerde aralıksız devam ediyor. Afganistan'da ve çevresindeki ülkelerde El Kaide'ye karşı savaşan ABD, kendi ülkesinde de terör eylemleri gerçekleştirilmesi olasılığına karşı örgütü hedef alan operasyonlara da aralıksız sürdürüyor.

4 MİLİTAN YAKALANDI

El Kaide'ye katılma hazırlığı yapan beşi ABD’li 6 kişiden dördü, Portland ve Detroid'de düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Diğer iki kişi yurtdışında firarda. ABD'ye karşı savaşa hazırlanmakla suçlanan sanıklar müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya..

LİNDH’E 20 YIL HAPİS

Afganistan'da Taliban saflarında çarpışırken yakalan ilk Amerikalı John Lindh, Virginia'daki mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar açıklanmadan önce gözyaşları içinde konuşan ve Amerikan halkından özür dileyen 21 yaşındaki Lindh, ‘‘ Taliban'a katılmam hataydı’’ dedi.

BOMBACI: SUÇLUYUM

Aralık ayında American Airlines uçağını ayakkabısındaki patlayıcıyla havaya uçurmaya kalkan İngiliz vatandaşı Richard Reid (29), hakkındaki suçlamaları kabul etti. Reid, en az 60 yıl, en çok müebbet hapis cezası alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!