Superonline İxir'i satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Superonline İxiri satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 15:40

Doğuş Grubu, yeniden yapılanma stratejisi doğrultusunda bireysel internet sektöründen çekilme kararı aldı. Bu amaçla yola çıkan şirket internet servis sağlayıcısı İxir`i Superonline'a sattı. Konuyla ilgili anlaşma İxir Genel Müdürü Cenk Serdar ve Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal`ın katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

İxir Genel Müdürü Cenk Serdar, hazırladıkları geçiş planı çerçevesinde, iki aylık bir süreçte Superonline`a geçiş işlemlerini tamamlamış olacaklarını vurgularken, Doğuş Grubu`na ait İxir markasının ise başka alanlarda kullanılabileceğini bildirdi.

Türkiye`de çok sayıda şirketin rekabet içinde olduğu internet sektöründe, yeniden yapılanma ve konsolidasyon (birleşme) yaşanmaya başladığına dikkati çeken Serdar, sektörde krizler, durgunluk, çok fazla oyuncu bulunması, yoğun rekabet, müşterilerin alım gücünün düşmesi gibi faktörlerle, yatırımların karşılığının alınamama tablosu ile karşı karşıya kalındığını anlattı.

DoÄŸuÅŸ Grubu olarak bir deÄŸerlendirme yaptıklarını ve bu çerçevede bireysel internet sektöründen çekilme kararı alındığını dile getirenÂSerdar, sahip oldukları yaklaşık 100 bin aboneye aynı ÅŸekilde hizmet sunulmaya devam edilmesi için, Superonline ile anlaÅŸmaya vardıklarını bildirdi.

Bu kararın sektörde başka atılımlara da örnek olabileceğine işareteden Serdar, sektörde şirket sayısının azalmasıyla birlikte birçok sıkıntının da azalacağına dikkati çekti.

Serdar, ``Doğuş Grubu, bilişim sektöründen çekiliyor mu?`` sorusuna ise ``Doğuş Grubu, bilişimden çekilmiyor, internetten de çekilmiyor. Sadece 2002`den itibaren bireysel erişim hizmetleri vermeme kararındadır. Grup bundan sonra başarılı olduğu ve başarılı olacağına inandığı sektörlerde çalışmaya devam edecek`` diye konuştu.

Grubun, İxir`e ne kadar yatırım yaptığının sorulması üzerine de Serdar, rakam vermedi ancak, ``sektörün birçok oyuncusunun yaptığı kadar yatırım yaptı`` demekle yetindi.

Sektörden çekilme kararını, Ä°xir`in abonelerine sunduÄŸu hizmetin aksamadan devamını saÄŸlayacak ÅŸekilde uygulamaya koymayı hedeflediklerini dile getiren Serdar, abonelerin eriÅŸim hizmeti ve beraberindeki servisleri, hizmet kalitesi ve ticariÂÅŸartlarda deÄŸiÅŸiklik olmadan almaya devam edeceklerini anlattı.

SUPERONLÄ°NE GENEL MÃœDÃœRÃœ ÃœNSAL'IN AÇIKLAMASI    Â

Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal da, Doğuş Grubu`nun bu kararının Türkiye internet sektöründe örnek olacak bir nitelik taşıdığını vurguladı.

Anlaşmayla birlikte, İxir abonelerine kesintisiz hizmet verilmesi yönünde gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını da anlatan Ünsal, İxir aboneleri için sadece bağlantı noktalarının değişeceğini, elektronik posta adreslerinin de aynı şekilde devam edeceğini, İxir anasayfasının ise kısa bir süre sonra Superonline anasayfası haline geleceğini bildirdi.

Bu birleşmenin sektöre pozitif etkileri olacağını da kaydeden Ünsal, ``Türkiye`de Türk Telekom diye bir gerçek var. Devletin bütün kaynakları da elinde. Devletle rekabet zor. Hedefimiz tekel falan olmak değil, ayakta kalabilmek`` diye konuştu.

Haberin Devamı

İxir`in ortakları arasında Garanti Bankası ve Doğuş Holding gibi Doğuş Grubu şirketleri bulunuyor.

Superonline`nın ortakları ise Yapı Kredi Bankası, Çukurova, Turkcell ve Sonera`dan oluÅŸuyor.Â(a.a)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!