Mutsuz evlilik öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Mutsuz evlilik öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2002 10:08

Mutsuz evliliğin uzun vadede en az sigara kadar ölümcül olabildiği bildirildi. Kanada'nın Halifax kentinde düzenlenen, 22 ülkeden 350 uzmanın katıldığı konferansta, kişilerin beşeri ilişkileri ile sağlık durumları arasındaki ilişki tartışıldı.

Haberin Devamı

Konferansta, kötü arkadaşlıklar ve sağlıksız aile ilişkilerinin insanı hasta edebileceği ya da ağır hastalık durumunda iyileşme şansının azaldığı belirtildi.

Atlantik Sağlık Araştırmaları Merkezi'nden Renee Lyons, konferansta yaptığı konuşmada, bireyler arası ilişkilerde stres düzeyinin yüksek olması halinde, bu kişilerin hastalıklara karşı bağışıklıklarında zayıflama olduğunu söyledi.

Hastalıklara karşı hassasiyetin, kişilerle ilişkilerde yaşanan strese bağlı olarak arttığına dikkat çeken uzmanlar, doktorların teşhis aşamasında, hastaların günlük yaşantılarındaki stres düzeyini her geçen gün daha fazla sorguladıklarını söylediler.

Rochester Üniversitesi'nden Poji Profesörü Harry Reis de, duygular ve bedensel sağlık arasında doğrudan bağ bulunduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Reis, orta yaş döneminde sağlık sorunlarıyla yüz yüze gelen, özel ilişkilerinde mutsuz kişilerde ölüm oranının diğerlerine göre yüksek olduğunu belirtti.

Uzmanlar, stresli evlilik yaşamı olan bireyin diğer kişisel ilişkilerinde de mutsuz olması ile erken ölüm arasında ilişki olduğunun altını çizdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!