Anadolu Sigorta yeniden yapılandı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Sigorta yeniden yapılandı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2003 15:49

Anadolu Sigorta oluşturduğu yeni yapı sayesinde, kriz döneminde eleman çıkarmadı. 2001’de yeniden yapılanan şirket, genel müdürlükteki iş yükünü bölge müdürlüklerine aktardı. İstanbul'da kurulan üç bölge müdürlüğü kuruldu.

Haberin Devamı

Anadolu Sigorta ekonomik kriz döneminde yerine yeniden yapılandı. 2001'de başlayan çalışmalar sonunda istikrarlı bir büyüme dönemine girildi.

Bir İş Bankası kuruluşu olan Anadolu Sigorta, 1925'ten bu yana faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye'de yaklaşık 830 acentesi var. Ayrıca 800'ü aşkın İş Bankası şubesi içinde faaliyet gösteriyor.

Hayat sigortası dışındaki tüm sigorta alanlarda faaliyet gösteriyor. Sektöründe, 2001’de yüzde dokuz olan pazar payını 2002’de yüzde 11'e yükseltiyor. 2003'te bu oranı yüzde 12'ye çıkarmak istiyor.

Kriz dönemini yeniden yapılanmaya ayıran ÅŸirket, bunu 2001 Mayıs ayında göreve baÅŸlayan yeni genel müdür Mahir BayurdoÄŸlu'yla gerçekleÅŸtirmiÅŸ. Genel müdürlükteki çalışanların iÅŸ tanımlarını inceleyen BayurdoÄŸlu, merkezdeki iÅŸ yükünün fazla olduÄŸunu görmüş. Müşterilerin yüzde 53'ü Ä°stanbul'da bulunmasına raÄŸmen tüm iÅŸlemlerin genel müdürlükten yapıldığını fark etmiÅŸ. Bu nedenle ilk olarak bu organizasyona el atmış. Â

Haberin Devamı

Bayurdoğlu, göreve başladıktan bir ay sonra İstanbul için düşünülen özel bir planı devre sokmuş. Bakırköy, Şişli ve Kozyatağı'nda bölge müdürlükleri kurulmuş. Müdürlüklerin kurulmasında esas amaç, kolay ulaşılabilir müşterilerin ve acentaların her işlemini gerçekleştiren birer şube oluşturmak, merkezdeki iş gücünü azaltmak, İstanbul'un her yerinden tek bir merkeze gelmek yerine daha kolay ulaşabilecekleri şubelere yönlendirmek.

Bu şubelere merkezden 90 personel aktarılmış. Bölge müdürlüklükleri aynı bir banka gibi tasarlanmış. Bunun en önemli nedeni ise yeni genel müdürün banka kökenli olması. Sigorta sektöründe acentaların genellikle apartman dairelerinde faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Bayurdoğlu, ‘‘Bölge müdürlüklerinin yapısını değiştirmek istedik’’ diyor. Bu amaçla aynı bankalarda olduğu gibi giriş katlarında bölge müdürlükleri tasarlanıyor.  Müdürlüklerin bölge merkezlerinde olmasına özen gösteriliyor. Burada çalışan personelin de her departmanda görev yapacak şekilde eğitilmesi sağlanıyor.

Bayurdoğlu, şirket yönetiminde daha önce konuşulan, ama rafa kalkan bir projeyi yürürlüğe soktuğunu söylüyor. Böylece, krizde işten çıkarma yerine kurulan müdürlüklere merkezden personel aktardıklarına dikkat çekiyor. Kriz döneminde yaşanan 'durgunluk' böyle bir yapılanma için de zemin hazırlıyor. Bu sayede Anadolu Sigorta genel merkezde yeniden yapılandırılıyor.

Haberin Devamı

ÅžUBELERÄ°N YAPISI

Yapılandırmanın en önemli konusunu 'iş tanımları' oluşturuyor. 2001 yılında genel müdürlükte ve bölge müdürlüklerindeki iş tanımları yeniden tanımlanıyor. Hangi personelin bölge müdürlüklerine aktarılacağı saptanıyor.

Haziran 2002'de faaliyete geçen bölge müdürlüklerinde şu anda 110  personel bulunuyor. Bölge müdürlüklerinde çalışanların iş tanımlarında Avrupa standartları uygulanıyor. Tüm personel interaktif sistemde çalışıyor. İş ortamında rotasyon yapılıyor. Gerektiğinde operasyona hasar, hasara destek, desteğe pazarlama bakabiliyor. Müşteriye hizmet verdiklerini hatırlatan genel müdür Bayurdoğlu, sigortada doğrudan pazarlama yöntemi uygulandığını vurguluyor.

Haberin Devamı

Ä°stanbul'da bulunan acentalar artık genel müdürlüğe gelmeden kendilerine en yakın müdürlükten iÅŸlemlerini yürütüyor. Aynı zamanda herhangi bir müşteri, tüm sigorta iÅŸlemlerini bu ÅŸubelerde yapabiliyor.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!