Türkiye "ÇaÄŸrı Merkezi" ile Servis Ä°hracatına BaÅŸlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Çağrı Merkezi  ile Servis İhracatına Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2002 09:49

SBS (Siemens Business Services) Türkiye, küresel şirketler ve markalar için Türkiye’den çok dilde çağrı merkezi hizmetlerini Ocak ayında başlatıyor. SBS, Türkiye organizasyonunu dünyanın önde gelen marka ve şirketlerine global hizmet ağı içerisinde EMEA (Orta Doğu ve Avrupa Bölgesi) merkezi olarak konumlandırdı. Bu sayede, her ülkeye kendi dilinde çağrı merkezi hizmeti verebilecek. Çağrı merkezi hizmetlerinin ana merkezi Türkiye olacak.

SBS Türkiye’nin global yapı içerisinde bu konuma gelmesindeki en önemli etken, teknolojik üstünlüklerini ve insan kaynakları yapılanmasını uluslararası rekabet gücü elde edebileceği şekilde planlaması olarak değerlendiriliyor.
Söz konusu proje, küresel markaların, her ülkede verdikleri müşteri hizmetlerinin tek bir çağrı merkezi tarafından yönetilmesini ve yönlendirilmesini kapsıyor. SBS Türkiye, İstanbul’da, birçok ülkenin tüketicisine, o ülkelerin dilinde 7 gün, 24 saat hizmet verecek yapılanmasını tamamladı. Böylece, Türkiye ilk kez telefon hizmeti vererek ihracat yapan bir yetkinliğini uluslararası rekabette sınamış olacak.
Haberin Devamı

SBS Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Bekir Kural, konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

"Şirketimiz, Türkiye'den dünyanın dört bir tarafına servis ihraç edecek noktaya gelmiştir. Küresel rekabet dünyasında üretim ve tedarik zincirlerinin entegrasyonu kadar hizmetlerin de entegrasyonuna gereksinim bulunmaktadır. Bu açılımdan hareket ederek, Türkiye'nin dünya ile rekabet edebileceği en önemli alanlardan birinin hizmet olduğunu belirledik. Buna paralel yaptığımız çalışmalar geçtiğimiz günlerde belirli bir olgunluğa erişti. Küresel markalara Türkiye’den hizmet verebilecek altyapıya ulaştık. Almanya’daki merkezimizle Türkiye’nin bu konuda bir üs (yetkinlik merkezi) olarak kullanılması konusunda sözleşme imzaladık. Bu sözleşme doğrultusunda global markalara, kendi dillerinde çağrı merkezi hizmeti sunabilecek istihdamı başlattık.  İlk etapta yıl sonuna kadar 300 kişiyi işe almayı planlıyoruz.

Haberin Devamı

Tokyo'dan, Atlanta'ya, Berlin'den, Johannesburg'a kadar dünyanın her tarafından 7 gün, 24 saat hizmet verecek olan arkadaşlarımız, aranılan ülkenin ana dilinde bu hizmeti sunacaklar.

İlk etapta İngilizce, Almanca, Fransızca, Lehçe, Yunanca  dillerinde hizmet üretilecek. Otomotivden, tekstile, bilgisayardan, cep telefonuna kadar tüm sektörler için bu hizmeti vermeyi hedefliyoruz."

SBS Türkiye,Âistihdam edeceÄŸi adaylarda belirtilen dillerden en az birini ana dili gibi biliyor ve konuÅŸabiliyor olma, esnek çalışma saatlerine uyum saÄŸlayabilme gibi temel özellikleri aramakta. Aranan niteliklere uygun adaylar uluslararası bir projede görev alma, teknolojideki geliÅŸmeleri yakından takip edebilme gibi pek çok avantaja sahip olacaklar. Bunun yanısıra yoÄŸun bir eÄŸitim programına katılma hakkı da kazanacaklar.

SBS, ülkemizdeki nitelikli insan kaynağına iş imkanı sunuyor. Genç ve başarılı profesyonellere, gerek kendi profesyonel gelişimlerine, gerekse de ülkelerinin ekonomik gelişimine katma değer sağlama imkanı veriyor. SBS, bu ve benzeri yatırımları Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesi vizyonu çerçevesinde değerlendiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!