Usulsüzlük dosyası bekleten Diyanet Vakfı'na soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Usulsüzlük dosyası bekleten Diyanet Vakfına soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2002 02:21

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘bazı usulsüzlük’ iddialarına ilişkin dosyaları, ‘zamanaşımı süresi’ dolduktan sonra savcılığa gönderen ve böyle takipsizlik kararı verilmesine neden olan Türkiye Diyanet Vakfı yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

Devlet Denetleme Kurulu'nca soruşturulması istenen ve zamanaşımına giren olaylar şöyle:

Eski Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü, mütevelli heyeti üyesi Mehmet Kervancı, eski mütevelli heyeti üyesi Kemal Güran ile Dış Hizmetler ve Bağlı Kuruluşlar Koordinatörü Niyazi Baloğlu'nun, İhlas Sigorta A.Ş'den yüzde 10 hisse satın alınması için 20 milyar lira ödedikleri, bu nedenle, 1995 yılında emniyeti suiistimal suçunu işledikleri.

Kervancı, eski Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Yunus Ömeroğlu, eski Levazım Müdürü Ömer Koç, eski Muhasebe Müdürü Muhsin Leblebicioğlu ve eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Erdoğdu'nun, konferans salonu çatısına projektör yerleştirilmesi işini doğrudan 310 milyon lira bedelle Ar Makine Firması'na vererek, emniyeti suiistimal suçunu işledikleri.

Kervancı ve Baloğlu'nun, Azerbaycan'ın Kusur Şehri'nde Mustafa Kazdal adlı hayırsever vatandaşın ödediği 150 bin dolar ile vakıf şirketi olan GİNTAŞ'a yaptırılan, ancak bitirilemeyen cami inşaatı için kaynak aktararak vakfı zarara uğrattıkları.

Kervancı, Güran ve Baloğlu'nun Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden izin almadan vakıf adına İhlas Finans A.Ş'den hisse senedi aldıkları.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!