Sahte isimle kan tahlili

Güncelleme Tarihi:

Sahte isimle kan tahlili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2002 01:51

Dünyada ilk kez bir başbakan, kendi ülkesinde tahliller yaptırırken "hafiyelik" yöntemleri kullanıldı. Ecevit'e özel bir sağlık kuruluşunda başka bir adla "gizli" tahliller yapıldı.

Dünyada ve Türkiye'de ilk kez bir başbakan, kendi ülkesinde kan tahlili yaptırırken ‘‘hafiyelik’’ yöntemleri kullandı. Başbakan Bülent Ecevit'e geçen hafta özel bir sağlık laboratuvarında başka bir adla ‘‘gizli’’ kan tahlili yapıldı.

Ecevit, Başkent Hastanesi ile ilişiğini kestiği temmuz ayından sonra ilk kez geçen hafta kapsamlı bir kontrolden geçti. Ecevit'in yeni ‘sağlık danışmanı’ Dr. Mücahit Pehlivan, geçen hafta evde aldığı kan örneklerini tetkik ettirdi. Özel bir sağlık laboratuvarında başka bir adla yapılan tahlillerde, kan örnekleri temiz çıktı. Sonuçlar Ecevit'in üre, şeker, kolestrol, karaciğer değerlerinin normal sınırlar içinde olduğunu ortaya koydu.Başbakan'ın omurundaki kırıkla bacağındaki ödem de tamamen iyileşti.

Rahatsızlandığı mayıs ayından bu yana yoğun bir ilaç tedavisi uygulanan Başbakan, artık yalnızca iki ilaç kullanıyor. Kortizonu da kestiği öğrenilen Ecevit, beslenmesine de doktorunun tavsiyesiyle özen gösteriyor. Ecevit, ağır protein içeren besinler yerine karbonhidratlı yiyecekleri yeğliyor ve günde bir buçuk litre de su içiyor. Ecevit, yaklaşık 4 aydır kullandığı çelik korseyi ve varis çorabını da çıkardı.

Başbakan, rahatsızlığı boyunca kullandığı komple donanımlı Ford marka Transit makam minibüsünü de bıraktı. Ecevit, doktorunun tavsiyesiyle eskisi gibi Hyundai marka Limuzin otomobilini kullanmaya başladı.

Başbakanlık'taki mesaisini de normal saatlere düşüren Başbakan Ecevit, haftada bir kez meydanlara çıkarak halka hitap ediyor. Başbakan'ın miting sayısını önümüzdeki günlerde haftada ikiye çıkarmak istediği de belirtiliyor.

Ecevit ‘sıfır’ kilometre

BAŞBAKAN Ecevit'
in sağlık danışmanı Dr. Pehlivan, ‘‘Tahlil sonuçları çok normal. Başbakan şu anda sıfır kilometrede’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!