Kıbrıs sorularına devam ediyorum

BENİM Kıbrıs ile ilgili tezim açık: Kıbrıs'ta, Türkiye'nin fotokopisini yaratan Türkiyeli ve Kıbrıslı bürokratlar (Şahinler), orada da toprağın ve devletin rantını üleşen, bankalarda milletin tasarruflarını hortumlayan bir sistem kurmuşlardır.

Buna göre, Kıbrıs'taki sistemden beslenen statükocuların sistemi değiştiremeyeceğini iddia ediyorum.

* * *

Tarafıma, bu tezimi destekleyen yüzlerce iddia ulaştı. Bunlar arasından ayıkladığım iki iddiayı çarşamba günü yazdığım yazıda dile getirmiştim:

* * *

1) Mümtaz Soysal, kendisi ile ilgili, Girne'de eski bir Rum evini ücretini ödemeden aldığına dair iddianın doğru olmadığını açıkça beyan etti.

Kendisine tamamen inanıyorum.

* * *

2) Yine Girne-Zeytinlik'te Rum arazisi üzerine kooperatif evi kurduğu iddiasını yayınladığım Şükrü Sina Gürel, evinin olduğunu doğruladı, ancak evinin üzerinde kurulduğu arsanın hep Türk mülkiyetinde olduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamada benim gibi gazeteciler için de ‘‘Euro Medyası’’ sıfatını uygun görüyor ve ilave ediyor:

‘‘Buradaki ‘Euro'dan kastım sadece Avrupa'nın değil, aynı zamanda para birimi olan Euro'nun kısaltılmışıdır.’’

Gelin görün ki, daha bir ay evveline kadar Dışişleri Bakanı olan bu kişi ‘‘Bazı gazetecileri yemleyerek Türkiye aleyhine faaliyet gösterdiğine!’’ inandığı Avrupa Birliği’ne nasıl bir husumet ile yaklaşmakta!

Allah'tan, 3 Kasım seçimleri, partisini sandığın en dibine gömerek, 12 Aralık Kopenhag Zirvesi öncesi ülkeyi olası bir rezaletten korumuş.

Ben yine de, bana ulaşan iddialar çerçevesinde sormaya devam ediyorum:

a) Söz konusu, 23 üyeli ve 25 havuzlu villanın inşaatını yapan ‘‘Beşparmak Konut Kooperatifi’’nin neden Kıbrıs'taki ‘‘Kooperatif Şirketler Mukayitliği’’nde kaydı yoktur?

b) Koopeartif üyeleri arasında Şükrü Sina Gürel dışında Ertuğrul Kumcuoğlu, Prof. Dr. Erol Manisalı, Korkmaz Haktanır vb. var mıdır?

c) Bu arazi karşılığı olarak, arazinin Türk sahibine, Çatalköy'de Rum malı verilmiş midir?

d) Dışişleri yetkililerinin görev yaptıkları ülkelerde (ABD, Rusya, Cezayir vb.) kooperatif kurmaları ádetten midir?

* * *

3) Rauf Denktaş'ın dünürünün sanık olması nedeni ile, Kıbrıs'ta ‘‘Dünür Davası’’ olarak bilinen davada; Salih Boyacı sahibi olduğu Kıbrıs Kredi Bankası'ndan 80 milyon $ hortumladığı iddiası ile yargılanmaktaydı.

Dünür, 16.12.2002 günü yargılandığı 12 davadan birden beraat etti!

‘‘Gerçeğe aykırı bilgi içeren mevduat cetveli düzenleme....’’ türü benzer sahte belgeler düzenlemekle suçlanan Salih Boyacı 2 lehte, 1 aleyhte oyla beraat ediyor.

Bankazedeler Derneği Başkanı, Kıbrıs Yeni Düzen Gazetesi'ne verdiği demeçte aynen:

‘‘Bankanın sahibi suçsuz, hükümet suçsuz, 20 bin mudi suçlu... Adalete olan güvenimizin sağlıklı olması mümkün değil!’’ diyor.

* * *

Bana ulaşan iddialar; büyük çapta Kıbrıs hükümetinin 1974 sonrası dağıttığı Rum arazilerinin bir kısmının Türk Dışişleri Bakanlığı çalışanları, Lefkoşa Büyükelçiliği bürokratları ve bazı askeri yetkililere verildiğini ileri sürüyor.

Diyorum ki, bugüne kadar yapılmayan bir işi KKTC hükümeti şimdi yapsa ve ‘‘Rum mallarının’’ dağıtımının detaylarını resmen açıklasa!

Böylece bu tür iddialara toptan cevap verilmiş olsa!
Yazarın Tüm Yazıları