Mitsubishi klima Teknosa'da

Güncelleme Tarihi:

Mitsubishi klima Teknosada
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 01:46

1987 yılından bu yana Türk tüketicisine Temsa Elektronik bünyesinde ulaşan Mitsubishi klimalar, Sabancı Grubu içinde şirket değiştirdi. Bundan böyle Türkiye'de Mitsubishi marka klimaların satışını Teknosa gerçekleştirecek.

Antalya'da Topkapı Palace'da 200'e yakın Temsa bayisinin katıldığı toplantıya Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Demir Sabancı ve Mitsubishi Heavy Industries Denizaşırı Satış Grubu Genel Müdürü Tetsuhiko Arakane de katıldı. Teknosa'nın 2002 yılının yaz aylarından itibaren Mitsubishi klimaların satışına başlayacağını belirten Teknosa Genel Müdürü Mustafa Altındağ, hedeflerinin klima pazarında yüzde 20'lik bir pay almak olduğunu söyledi.

Mitsubishi klimaların, Teknosa bünyesinde tüketici elektroniği perakendeciliğinin dışında bir yapılanma olacağını ve bu klimaların Teknosa mağazalarında satılmayacağını belirten Mustafa Altındağ, şöyle konuştu:

‘‘Türk insanı artık işyerinde, alışveriş merkezlerinde alıştığı klima konforunu evinde de arıyor. Hergeçen yıl düşen fiyatları ile artık klima, gelir düzeyi çok yüksek olmayan tüketiciler için bile zorunlu bir ihtiyaç olarak görünmeye başlıyor. Biz Teknosa olarak, klima pazarında yüzde 20'lik bir pay almayı hedefliyoruz.’’

Teknosa'nın tüketici elektroniği mağazaları konusunda da bilgi veren Altındağ, halen 23 Teknosa, 2 de Radio Shack mağazalarının bulunduğunu belirtti. Altındağ, 2002 yılında Türkiye'de tüketici elektroniği ve beyazeşya pazarının 3.5 milyar dolarlık hacme sahip olacağını, bu büyüklüğün 2005 yılında 5 milyar dolara ulaşacağını söyleyerek, Teknosa'nın 2005'te bu pazardan yüzde 10 pay almayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!