GeriSeyahat Rahmi Koç Müzesi’ne bir ödül daha
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rahmi Koç Müzesi’ne bir ödül daha

Rahmi Koç Müzesi’ne bir ödül daha

Rahmi M. Koç Müzesi, 1994 yılında eski Hasköy Tersane binasında kuruldu. Hasköy Tersanesi, 1861 yılında hizmete girmiş Şirket-i Hayriye'nin en küçük tersanesiydi. Müze kurulurken bina aslına sadık kalınarak restore edildi.

Burası, öğrencileri gezerken hem eğitmeyi, hem de eğlendirmeyi amaçlayan müze görünümünde, ama klasik müze anlayışının dışına taşmış, yaşayan bir kompleks. Ne nasıl çalışır bölümünde ziyaretçi bir radyatörün nasıl ısıyı ilettiğini, tekerleğin nasıl döndüğünü, termosifonun nasıl çalıştığını bir tek düğmeye basarak görebiliyor.

Klasik otomobiller bölümündeki otomobillerin tek özelliği tarihi olmaları değil. Aralarında denizde gidebilen, kurşun geçirmez olanlar var. Barış Manço'nun otomobili de burada sergileniyor.

Zeytinyağı imalathanesinin şalterini kaldırdığınızda fabrika çalışmaya başlıyor. Az ötede 1932'deki haliyle Erol Usta'nın Ayvansaray’ daki Sandal Yapımevi var. Tüm Avrupa'yı gezdiği saltanat vagonunun kapısını açtığınızda, Sultan Abdülaziz'i koltuğunda otururken bulacaksınız. Kadıköy-Moda tramvay hattının emektar 20. vagonunun ‘‘Boş yer yok, yolcu almaz’’ levhaları hala üzerinde.

Eski bir oyuncakçı, ayakkabı tamirhanesi, bitkilerin şifalı ilaçlara dönüştürüldüğü eczane, demirci, saat tamircisi dükkanları ve gemi levazımatının önünden geçen patika yol antik bir İngiliz Pub'ına götürecek sizi. Haliç kıyısında ise Halat Restaurant konuklarını beklemektedir.
False