Ya bitiş ya diriliş

Güncelleme Tarihi:

Ya bitiş ya diriliş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2002 01:47

MİLLİ Takım, Brezilya karşısında 3 dakika daha dayansa veya G.Koreli hakem Kim ceza sahası dışındaki çekme olayını içeri taşımasa ikinci tur çantada keklik gibiydi.

Göreve geldiği ya da getirildiği günden itibaren teknik adamlık kariyerini ve karizmasını tartışanlar, Brezilya ile birlikte ikinci tura çıkacak Milli Takım hocasına belki alkış tutmayacak ama derinden buruk bir mahcubiyet duyacaklar. Çünkü Şenol Güneş, Milli Takım'ı Dünya Kupası finallerine götüren, üstüne üstlük bir üst tura çıkaran ilk ve tek teknik adam olacak. Şenol Güneş, Brezilya maçında yakaladı (kariyer-karizma) edebiyatına nokta koyma şansını. Ancak kendi hataları ve Koreli hakemin acımasız penaltı kararıyla 3 dakika içinde kaybetti.

Gelinen bu noktada Şenol Güneş'e ‘‘ASILACAK ADAM’’ yaftasını takanlar, kazanılacak Kosta Rika maçından sonra ‘‘TAPILACAK ADAM’’ moduna nasıl girecekler, bilinmez.

13 Haziran, Şenol Güneş'in ‘‘Ya bitiş ya da diriliş’’ günü olacaktır. Milli Takım, Kosta Rika'ya yenilirse, Güneş ödeyemeyeceği faturaya Haluk Ulusoy'u da ortak yaparak, baskılara dayanamayacak ve koltuğundan ayrılacaktır.

HESABI BOZMALIYIZ

Seyrettiğim Çin-Kosta Rika maçındaki izlenimim bu iki takım, Türkiye'nin rakibi olamayacaktır. Futbol oynamak bir tarafa, anlamaktan çok uzak Çin ile, dar alanda bireysel yeteneklerini sergileyen ve ekip oyununda zorluk çeken Kosta Rika'nın üstünde olmak bana göre çok kolay.

Türkiye maçında beraberlik hesapları yapan ve son Brezilya maçını da Latin dayanışması çerçevesinde 1 puana bağlamaya çalışan Kosta Rika'nın hesabını mutlaka bozmalıyız.

‘‘Karizma ve kariyer’’ yoksulu eleştirileriyle Milli Takım'a ‘‘Fener’’ değil, ‘‘Fren’’ olduğu iddialarına Şenol Güneş, 13 Haziran günü de nokta koyamazsa, en çok kaybeden Türkiye olacaktır.

Hem elemelerde, hem Kore'de kolay gruplara düşen Türkiye için Kosta Rika ve Çin maçları tarihi maçlardır.

Şenol Güneş ve futbolcularına yapılan kişilik haklarına tacize varan tecavüzlere 'Dur demek' Türkiye'nin görevidir. Ormanda ilk kesilen ağaçlar dümdüz ve göklere uzanan ağaçlardır. Yamuk ağaçlar balta yemez. Bazen dosdoğru olmak da iyi değildir. Kariyeri ile ilgili nihai ve tarihi sınava hazırlanan Şenol Güneş'in kişiliğine biz kefiliz. Yanlışları ve doğrularıyla Şenol Güneş'e iki maç daha dayanmak, bilenen bıçakları kınında tutmak zorundayız. Belki o bıçaklar kınından hiç çıkmayacak, çeyrek finaldeki Türkiye'nin hocası Şenol Güneş ile herkes dost olacak.

Dün Seul Olimpiyat Stadı'nda yapılan idmanda yay gibi gerilmiş bedenler, allak-bullak olmuş beyinler gördüm. Türkiye için 13 Haziran akşamına kadar susalım. Köstek olma değil, destek olma zamanıdır. Şenol Güneş de Kosta Rika maçının anlamını herkesten iyi biliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!