Tedirginlik giderilmeli

Güncelleme Tarihi:

Tedirginlik giderilmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 21:08

Almanya'da evleri kundaklanan Budak ve Kırmızıoğlu aileleri gibi çok sayıda Türkün tedirgin olduğunu belirten Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere, "Vatandaşlarımızın tedirginlikleri giderilmeli" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Gross Gerau kasabasında evleri kundaklanmak istenen Budak ve Kırmızıoğlu ailelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere, kasabadaki derneklerin biraraya geldiği toplantıya katıldı ve Gross Gerau Polis Müdürü Eberhardt Eimbeck ve Belediye Başkanı Stefan Sauer'den konuyla ilgili bilgiler aldı.

Polis Müdürü Eimbeck "İki saat içinde iki yangın çıktı. Önce çöp kutusu ateşe verildi. Daha sonra ise binanın zemin katında bulunan çocuk arabası yakıldı. Ateşi hızlandırıcı hiç bir madde bulunmadı. Sadece arabanın yanında bulunan sigara izmariti DNA testine gönderildi. Olayla ilgili araştırmalarımız geniş kapsamlı sürüyor" dedi.

Başkonsolos Güldere, "Burada iki de Türk ailenin yaşadığı bir binanın zemin katındaki bir çocuk arabası yakılıyor. Her nasılsa kapı aralığına bir şemsiye de konulup dumanın üst katlara daha çabuk ve fazla çıkması düşüncesi var. İnanılır gibi değil" dedi.

Ayrıntılı haber gazeteniz Hürriyet'te

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!