Yasemin finalde

Güncelleme Tarihi:

Yasemin finalde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2002 03:23

2. Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası yarı finalinde Rumen Daniela'yı 14-4 sayı üstünlüğüyle yenen Yasemin Ustalar, yarın Fransız Myrian Lamare ile altın madalya için dövüşecek. 45 kiloda Derya Aktop ise bronzla yetindi.

ANTALYA Dilek Sabancı Spor Salonu'nda devam eden 2. Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nın yarı finalinde Rumen rakibini yenen 63.5 kilo sporcumuz Yasemin Ustalar finale çıkarken, 45 kiloda Derya Aktop Kuzey Koreli rakibine yenilip bronz madalyada kaldı.

Yarı finallerin gündüz seansında ringe çıkan Yasemin Ustalar, Rumen Daniela David'i 2 dakikalık 1. raund dolmadan bir de ihtar verdirip jet hızıyla RSCEO (hakem kararıyla) yendi. Boksörümüz sol direk sağ kroşelerle Rumen rakibini bunaltıcı prese aldı. Yakın dövüşte aparkat çalıştı, iplere yasladı. Kırık kroşeler vurdu ve daha 1. dakikada 14-4 öne geçip, sayı üstünlüğüyle ringden galip indi. Boksörümüz yarın saat 10.00'da başlayacak finallerde Fransız Myrıan Lamare ile altın madalya için dövüşecek.

Yarı finalin diğer karşılaşmasında ise 45 kiloda Derya Aktop Kuzey Koreli Ae Song Jang karşısında etkili olamadı. Çok seri yumruklar atan Kuzey Koreli 1. raundda 8-3, 2. raundda 5-4, 3. raundda da 13-2'lik üstünlük sağlayarak ringden 26-9 galip indi. Derya bronz madalyanın sahibi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!