Törer sonrası evlerinde ilk bayram

Güncelleme Tarihi:

Törer sonrası evlerinde ilk bayram
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2002 17:14

Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı köylere geri dönüş yapan vatandaşlar, 5 yıl aradan sonra köylerinde bayram kutlamanın sevincini yaşıyor. Terör nedeniyle 5 yıl önce Gürpınar'ın Dolaylı Köyü ve iki mezrasından göç ederek Van şehir merkezine yerleşen 50 aileden 16'sı, sağlanan güvenlik ortamından sonra bu yıl geri dönüş yaptı.

Haberin Devamı

Köy ve mezralarına dönen vatandaÅŸlar, köyde yeniden bayram kutlayacak olmanınsevincini yaşıyor.Â

Dolaylı Köyü Muhtarı İsmail Teker, atalarının yaşadığı topraklara geri dönmenin sevinci içinde olduklarını, kötü günleri bir daha yaşamak istemediklerini söyledi.
Â

Teker, 1998 yılında, Dolaylı köyü ile Birekter ve Yeşilyurt mezralarından Van'a 50 ailenin göç ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
Â

''Van'da, 5 yıl boyunca büyük sıkıntılar yaşadık. Kent hayatına ayak uyduramadık ve elimizde ne varsa tükettik. Ancak, güvenlik ortamı sağlandıktan sonra köylerimize geri döndük. Artık topraklarımızı ekerek, ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeye geldik. Bu, bizim için en büyük mutluluktur.''
Â

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Yıllar sonra kendi köylerinde geçirecekleri bayramın heyecanı içinde olduklarını dile getiren muhtar İsmail Teker, şunları anlattı:
Â

''Bayrama bir hafta kala kadınlarımız bayram hazırlığına baÅŸladı. Tatlılar açıldı, tandırda çörekler piÅŸirildi. Artık eskisi gibi akrabalarımızla biraraya gelme imkanı bulduk. Yıllar sonra kendi topraklarımızda bayramı yaÅŸamak gibisi yok. Köy halkı olarak devlettentek isteÄŸimiz hayvancılığın geliÅŸmesi için katkıda bulunması.''Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!