İstenmeyen görüntü

Güncelleme Tarihi:

İstenmeyen görüntü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2002 02:21

Televizyondan canlı yayınlanan Malatyaspor-Fenerbahçe maçındaki kanlı kurban görüntüleri tepki çekti. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları bu tür görüntülerin azalması için çaba gösterirken, spor sahalarında kan akıtılması yadırgandı.

Malatya'da Fenerbahçe ile kendi sahasında mücadele eden Malatyaspor, karşılaşma öncesi başarılı olmak için kurban kesti. Ancak televizyondan da yayınlanan bu görüntüler tepki çekti.

Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları kanlı görüntülerin oluşmaması için kurban kesmemeye özen gösterip, kampanyalar düzenlerken, spor sahalarında kan akıtılması yadırgandı. Kurban kesilmesi yabancı futbolcularda da şaşkınlık yarattı.

İnönü Stadı'nda saat 15.30'da başlayan karşılaşmada, ‘‘başarılı olmak adına’’ bir koyun kurban edildi. Futbolcular da karşılaşmaya çıkarken kurban kanını alınlarına sürdüler. Kadrosunda Makedonyalı Miloşevski ve Arsin Abazi, Arnavut Duro, Mısırlı Ayman'ın da bulunduğu Malatyasporlu futbolculardan bir kısmı kurban kanlarını alınlarına sürerken, kimi futbolcuya da kasap kurban kanını sürdü.

Genellikle sezon açılışlarında veya takımların uzun süre başarısız sonuçlar alınması durumunda kurbanlar kesilirken, Malatyaspor sahasında oynadığı maçlarda sürekli kurban kesti. Bu durum, bu geleneğe yabancı futbolcular arasında şaşkınlıkla karşılanıyor.

MÜSLÜMANLAR SÜRÜYOR

Malatyaspor Yönetim Kurulu üyesi Hasan Özhan bu konuda, ‘‘Yabancı futbolcularımızdan Ayman ile Arsin Müslüman, hiç yadırgamıyorlar. Diğer yabancı futbolcular ise alınlarına kan sürmüyorlar. Kurbanın İslamiyetteki amacı bellidir. Kazaları, belaları önlemek içindir. Malatyaspor'un kazaya belaya uğramaması için kurban kesiyoruz. Burada kurbanın amacına ters düşen bir durum söz konusu değil’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!