Yılmaz: Biz seçim hazırlıklarıyla meşgulüz

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Biz seçim hazırlıklarıyla meşgulüz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2002 15:44

ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla ilgili tavrını değerlendirirken, "Biz, seçim hazırlıklarıyla meşgulüz" derken YTP lideri İsmail Cem, "Sayın İzgi öyle uygun görmüş" demekle yetindi.

Haberin Devamı

Yılmaz, ANAP Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanı İzgi'nin tavrıyla henüz ilgilenemediğini kaydetti. Yılmaz, ''Biz, seçim hazırlıklarıyla meşgulüz. Zannediyorum Meclis 1 Ekim'de toplanacağı için olağanüstü toplantıya çağırmamış. Hep beraber göreceğiz bakalım'' dedi.

Mesut Yılmaz, bir gazetecinin, ANAP'ın ''1 Ekim'deki tavrı ile olağanüstü toplantı çağrısına imza veren partili 23 milletvekili için disiplin mekanizmasının işletilip işletilmeyeceği'' yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

''Hayır, söz konusu değil. Biz, şimdiye kadar hiçbir konuda böyle bir tavır içinde olmadık. Parti olarak henüz bu girişimi değerlendirmiş değiliz. Biz, parti olarak bu seçimin ülkeye yararlı olabilmesi için Seçim Kanunu'nda bazı değişikliklerin yapılmasını savunuyorduk. Ama maalesef bugüne kadar o konuda yeterli çoğunluk sağlanamamıştı. Bundan sonraki gelişmelere göre tavrımızı belirleriz.''

Haberin Devamı

CEM: ÖYLE UYGUN GÖRMÜŞ

Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem ise TBMM Başkanı İzgi'nin kararına ilişkin olarak, "öyle uygun görmüş" dedi.

Öte yandan, TBMM'nin olağanüstü toplanması çağrısına imza atan bazı YTP'li milletvekilleri, TBMM Başkanı Ömer İzgi'ye tepki gösterdi. YTP Amasya Milletvekili Gönül Saray Alphan, İzgi'yi ''tarafsız olmamakla'' eleştirdi. Alphan, ''İmza atan arkadaşlarla birlikte değerlendirme yapacağız. 3 Kasım seçimlerinin mevcut yasalarla yapılmaması için başka çareler arayacağız'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!