Damga Gazetesi ve palavra yarışı

Güncelleme Tarihi:

Damga Gazetesi ve palavra yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2002 14:19

Damga gazetesi Tansu Çiller’in “Her mahallede 100 trilyoner yaratacağız” sloganıyla dalga geçiyor, “Bu palavra yarışında geri kalamayız” diyordu. Geri kalmamak için her şeyi yapmışlar. Cem Uzan’ın tam sayfa seçim vaatlerini yayımlamışlar.

Damga gazetesinden iki alıntı, ikisi de 6 ekim tarihli gazeteden :

* Sayfa 17, Vahşî Timsah adlı mizah köşesi

Başlık : “İşte görülmemiş armağanlar

Damga gazetesi Tansu Çiller’in seçim vaatleriyle dalga geçiyor. Diyor ki :

“Tansu Çiller her mahallede 100 trilyoner yaratacağını söyledi. Vahşî Timsah bu palavra yarışında geri kalamazdı.”

Ve vaatlerini sıralıyor : Her okura 5 trilyon para – Her okura bir adet nataşa – bir cip – bir iş hanı – bir villa – her okura 100 milyar maaş – 50 metrelik yat – bir adet özel uçak”

* Sayfa 5, Güncel başlıklı siyasî mizah köşesi

Başlık : “Türkiye’yi birlikte kurtaracağız

Damga gazetesi Genç Parti Başkanı Cem Uzan’ın Adapazarı yöresinde halka hitaben yaptığı konuşmayı bire bir veriyor ve vaatlerini sıralıyor:

“Gıdanın KDV’si sıfır olacak – İlacın, serumun, kanın da KDV’si inecek – Asgarî ücretten kesilen vergi sıfır olacak, sıfır – Bağ-kur prim borcu diye bir şey kalmayacak, söz veriyorum kalmayacak – Evi olmayanların üzerine ev yapacakları arsa vereceğiz – Türkiye’de 4 yıl içinde üniversite sınavı diye bir şey kalmayacak – 4 yılda Türkiye’deki üniversite sayısını dörde katlamazsam bana da Cem Uzan demesinler – Ders kitaplarına son kez para ödediniz, son kez – Türkiye’deki il sayısını 250’ye çıkaracağız, hem de bir günde...”

DAMGA GAZETESİ BU PALAVRA YARIŞINDA GERİ KALAMAZDI TABİİ Kİ ...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!