"Öp Beni Kate" İDOB'da

Güncelleme Tarihi:

Öp Beni Kate İDOBda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2002 14:50

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ünlü müzikal Kiss Me Kate'i (Öp Beni Kate) sahneliyor. Türkiye'de ilk kez 1963 yılında Ankara'da sahnelenen ve o dönemde İstanbul Şan Tiyatrosu'nda da seyirci karşısına çıkan eserin müziği Cole Porter'a, metni ise Sam ve Bella Spewack'e ait. Öp Beni Kate'i 1963'deki gösteride yorumcu olarak rol alan Altan Günbay yönetiyor.

Haberin Devamı

Müzikal tarihinin klasiklerinden biri olan Öp Beni Kate, bir tiyatro topluluğunda yaşanan olayları konu alıyor.

Eserin kahramanları ayrıldıkları halde birbirlerinden bir türlü kopamayan Lilli ve Fred. Her ikisi de başkalarıyla flört etmektedirler, ama, aslında hala birbirlerini sevmektedirler. Bu arada topluluğun oyunculardan Bill kumarda büyük para kaybeder senetleri de Fred'in adıyla imzalayınca olaylar iyice karışır. Bu arada topluluk bir yandan da Hırçın Kız'ın temsiline hazırlanmaktadır.

Öp Beni Kate'de  Suat Arıkan, Ruhsar Öcal, Müjgan Özçay, Şamil Gökberk'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir kadro rol alıyor. Koreografide Joel Schnee'nin, dekorda Erkut Uzelli'nin, kostümlerde de Şanda Zıpçı'nın imzası var.

Eser ilk olarak 19 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde perde açacak. Öp Beni Kate'in gala gecesi ise 22 Ekim'de. Bu özel gecede eserin 39 yıl önceki ilk sahnelenişinde görev alan Cüneyt Gökçer, Ayten Gökçer, Sevda Aydan, Altan Günbay ve Müveddet Günbay'a birer plaket verilecek.

Haberin Devamı

* 19 Ekim Cumartesi
Saat: 15:30
* 22 Ekim salı
Saat: 20:0
* 5 Kasım Salı
Saat: 20:00
* 9 Kasım Cumartesi
Saat: 15.30
* 14 Kasım Perşebe
Saat: 20:00
* 27 Kasım Çarşamba
Saat: 20:00

Atatürk Kültür Merkezi
Taksim
Tel: 0 212 251 56 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!