Nişancıyı 3 telefon ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Nişancıyı 3 telefon ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2002 03:24

Keskin nişancı zanlısı John Allen Muhammed, 21 Eylül'de Montgomery'de işledikleri bir cinayeti polise ısrarla vurgulayarak adeta kendi kendini ele verdi. Bir içki dükkanında işlenen faili meçhul cinayetin dosyasını yeniden açan ve dükkandaki bir silah dergisinin üzerinde bulunan parmak izini yeniden inceleyen dedektifler, Muhammed ile himayesine aldığı Malvo'ya ulaşıp yakalamayı başardı.

WASHINGTON ve çevresinde 2 Ekim'den bu yana 10 kişiyi öldürüp 4 kişiyi de yaralayarak korku ve dehşet saçan keskin nişancı zanlılarının yakalanması, 3 kilit telefon konuşması ve bir mağazadan elde edilen parmak izi sayesinde gerçekleşti.

Olayın aydınlanmasına yardımcı olan ilk telefon, 17 Ekim'de Montgomery bölgesi emniyet müdürlüğüne geldi. Sinirli bir sesle konuşan ve keskin nişancı olduğunu belirten biri, kendisine inanmayanların Montgomery'deki cinayet olayını incelemelerini öneriyordu. Polis, Montgomery'deki cinayet olayıyla keskin nişancının arasındaki bağlantıyı çözmeye çalışırken, ertesi gün bir telefon da Richmond bölgesinde yaşayan bir papazdan geldi. Papaz, kendisini arayan ve sesinden çok öfkeli olduğu anlaşılan birinin Washington'daki keskin nişancı olduğunu söylediğini ve ‘‘Beni ciddiye alın. İnanmıyorsanız, Montgomery'deki cinayete bakın. Bu her şeyi ispatlar’’ dediğini anlattı.

HAYATININ HATASI

Zanlılardan Muhammed, telefonda israrla Montgomery'deki cinayeti vurgulayarak hayatının hatasını yapmıştı ve bu hatasını yakalanarak ödedi. Polis, hemen bölgede işlenen faili meçhul cinayetleri incelemeye aldı ve sonuca çabuk ulaştı. 21 Eylül'de bir içki dükkanına soygun amacıyla girdiği sanılan silahlı bir kişi, bir kadını öldürmüş, bir kişiyi de yaraladıktan sonra kaçmıştı. Cinayeti araştıran dedektifler, dükkandaki bir silah dergisinin üzerinde bulunan parmak izinin Washington eyaletinde yaşayan bir çocuğa ait olduğunu saptamışlardı. Ancak olay çözülememiş ve dosya rafa kalkmıştı.

KISKAÇ DARALIYOR

Bu kez olayın üzerine FBI ajanları atladı. Parmak izi, yeniden veri bankasındakilerle karşılaştırıldı. İz, Washington Bellingham'da yaşayan Jamaikalı Malvo isimli bir gence aitti. Malvo'nun parmak izi alınmıştı, çünkü 18 Aralık'ta annesiyle birlikte yasadışı yollardan ABD'ye girmiş ve yakalanmıştı. Malvo, babası Muhammed ile birlikte yaşadığını da polise ifade etmişti.

Polis ilginç bir iz üzerinde olduğuna inanıyordu. İşte tam bu esnada, bir telefon da Washington Tacoma'dan geldi. Bu kişi, birkaç ay önce Muhammed adlı komşusuyla ‘‘nişancı’’ takma adlı birinin bahçede bir ağaç kütüğünü hedef alarak sürekli atış talimi yaptığını ihbar etti. Araştırma yapan ajanlar, evde bir zamanlar Muhammed ile Malvo'nun yaşadığını saptadılar. Artık kıskaç daralıyor, olay çözülüyordu.

NİŞANCININ ARABASI

Polis, Muhammed'in 11 Eylül günü Virginia plakalı 1990 model Chevrolet Caprice marka mavi-bordo bir otomobil satın aldığını da saptamıştı. Polis ayrıca, Muhammed'in çalıntı bir kart sahibi olduğunu ve onunla bir süre önce Tacoma'daki ATM'den para çektiğini de öğrenmişti. Polis artık olayı çözmüş, keskin nişancı olduğuna inandığı Muhammed'in kullandığı otomobili aramaya başlamıştı.

TAKİP PARKTA BİTTİ

Önceki akşam polisin Muhammed ve Malvo hakkında tutuklama kararı almasından bir saat sonra, bir kamyoncu aradı ve Frederic'deki otoyol üzerindeki park yerinde, tarife uygun bir otomobil gördüğünü söyledi. Derhal harekete geçen çelik yelekli dedektifler, sabaha karşı otomobilin içinde uyumakta olan Muhammed ile Malvo'yu yakaladılar. Otomobilin bagajında ordunun kullandığı M-16'nın sivil modeli Bushmaster AR-15 marka .223 kalibre, 5.56 çapında bir tüfek, dürbün ve tüfeğin ateş ederken konduğu ayak bulundu. Yapılan balistik incelemede, Washington ve çevresindeki 11 silahlı saldırıda bu tüfeğin kullanıldığı ortaya çıktı.

CİNAYETLERİ ÇÖZEN TELEFONLAR

1- John Allen Muhammed, 17 Ekim günü polisi aradı ve ‘‘21 Eylül'de Montgomery'deki cinayeti inceleyin’’ dedi. Malvo'nun parmak izi burada bulundu.

2- Ertesi gün bir papaz polisi aradı ve keskin nişancının aynı cinayeti kendisine söylediğini ve çok öfkeli olduğunu anlattı.

3- Tacoma'dan arayan biri, komşusunun bahçede atış talimi yaptığını açıkladı. Parmak izi bulunan Malvo ile Muhammed'in burada yaşadığı tespit edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!