Tecavüze uğrayanın orucu bozulmazmış

Güncelleme Tarihi:

Tecavüze uğrayanın orucu bozulmazmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2002 01:59

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt, orucu nelerin bozmayacağı sorusunu cevaplarken, tecavüze uğrayan kadının da orucunun bozulmayacağını söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt, orucu bozmayacak etkenler arasında ‘‘tecavüzün de yer aldığını’’ belirterek böyle bir zorlama ilişkide ‘‘kadında kasıt aranamayacağını’’ söyledi. Prof. Zümrüt, ‘‘Çünkü Cenabı Hak, kişiyi bu durumdan sorumlu tutmamıştır. Dolayısıyla o mümine kardeşimiz, oruç ibadetini iftar vaktine kadar sürdürebilir. Böyle bir durumda oruç ibadetinin geçerli olduğunu, klasik İslam bilginleri yorumlamış ve hükmetmiştir’’ dedi.

Bosna-Hersek'teki savaş ortamı sırasında birçok oruçlu kadına tecavüz edildiğine işaret eden Prof. Zümrüt, ‘‘Orada da böyle bir zorlama ilişkiden dolayı orucun bozulmayacağı İslam bilginleri tarafından açıklanmıştır’’ diye konuştu.

Prof.Dr. Osman Zümrüt, ramazan ayı boyunca türbelere yapılan ziyaretlerde sadece dua edilmesi, dilekte bulunulmaması gerektiğini de belirtti. Zümrüt, orucunu açtıktan sonra para karşılığında kumar oynayanların sevap veya günahlarının da Allah katında ayrı ayrı değerlendirileceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!