Bu sene dudaklar uzadı

Güncelleme Tarihi:

Bu sene dudaklar uzadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2003 17:52

Eskiden, kadının küçük ağızlısı makbulmüş, eski kadınların fotoğraf çekilirken “mmm” yapması istenirmiş. Şimdi etli dudak moda. Yüzde sekseni silikon zaten. Ben de bu mankenler, şarkıcılar, 'sosyete güzelleri' neden poz verirken ağızlarını öööyle bir tuhaf yapıyorlar diyordum.

Haberin Devamı

Bir arkadaşımdan geldi e-posta. Gönderen genç ve güzel bir hanım. Demek ki bu haberde söz konusu olan “kalın dudaklılar” grubuna dahil görüyor kendini ki “Allahım’a şükürler olsun, değerimiz anlaşıldı!” diye bir not da eklemiş.

Haber de bir başka hanım arkadaşımın zaten, Londra’dan Nevsal’in, Milliyet’in Londra temsilcisi Nevsal Elevi’nin...

Haber şöyle:

Amerikalı bilim adamları, kalın dudaklıların daha seksi olduğunu bir araştırmayla kanıtladı

KENTUCKY’DEKİ
Louisville Üniversitesi profesörlerinden Michael Cunningham ve arkadaşları, yaptıkları araştırmada, gönüllülere kadın ve erkek yüzlerinin resimlerini gösterdi. Daha sonra bir miktar değiştirilen bu yüzler arasında en çok ilgi görenler büyük dudaklılar oldu. Ancak iri dudaklılar daha seksi kabul edilse de, operasyonla aşırı büyütülmüş dudaklar erkeklere itici gelebiliyor.

İnce ve kasılmış dudakların, soğuk ve davetkâr olmayan bir kişilik arz ettiğini belirten bilim adamları, erkeklerin, kadınların dudaklarında sıcaklık, cömertlik ve duyarlılık aradığını söylediler. Kadınlara göre erkeklik ifadesi olan dudaklar da ne çok efemine, ne de çok duyarlı görünmeli. Dudakları en çok beğenilen erkekler ise şöyle sıralandı: Mick Jagger, Brad Pitt ve Johnny Depp...

*

Ben bu mevzuda nokomentim...

Eskiden küçük ağız modaydı, babaannemin ağzını böyle “mmmm” yaptığı fotoğraflarını bilirim siyah beyaz.

Şimdi demek ki büyük dudaklar moda. Büyük dudak dedikleri “büyük ağız” değil herhalde, öyle Julia Roberts gibi, hani insana yüzünün alt tarafı yırtılmış intibaı veren; büyük dedikleri dolgun, “ye beni” dudaklar olsa gerek...

Ama çok güldüm, çünkü İngiliz araştırmacıların yeni keşfettiğini bizim mankenler, “sosyete güzelleri” (ne edeyim, böyle bir meslek var resmen), şarkıcılar filan çoktaan biliyor, onun için dudaklarını ameliyatla büyütüyorlar.

Hatta ameliyat da yetmiyor galiba kimilerine. Baksanıza, ne zaman bir kamera görseler, dudaklarını sarkıtıp böyle .... nasıl anlatsam, ağızlarını bir tuhaf yapıyorlar.

Eskiden fotoğraf çekilirken “mmm” denirmiş, şimdi “üüü” yapıyorlar galiba.


Fotoğraftakiler : (üst soldan) Aysu Baceoğlu, Aysun Kayacı, (alt soldan) Duygu Ulaş, Gülşen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!