Türk'ün yerine Aysel Çelikel

Güncelleme Tarihi:

Türkün yerine Aysel Çelikel
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2002 18:22

Erken seçim nedeniyle görevini tarafsız bir isme devredecek olan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, resmi olmamakla beraber yerine İstanbul Üniversitesi eski Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Çelikel'in atanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türk, 3 Kasım'da erken genel seçim kararı alınması üzerine, Anayasa gereği görevini bırakacak olması nedeniyle 3 yıllık  çalışmalarını Adalet Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

Hikmet Sami Türk, bundan sonra ne yapmayı düşündüğüne yönelik soruya, ''Şu anda henüz bakanlığım devam ediyor. Dönem sonuna kadar DSP milletvekiliyim. Henüz aday belirlenmesine zaman var. Benim de düşünmeye ihtiyacım var'' yanıtını verdi.

Türk, yerine atanacak kişinin belli olup olmadığının sorulması üzerine de resmen açıklanmamakla birlikte, İstanbul Üniversitesi eski Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Çelikel'in bakanlığa atanacağını bildirdi.

''Hükümet görevini sürdürürken 3 bakanın görevini bırakmak zorundaolması ve yerlerine gelecek bağımsız isimlerin yine hükümet tarafındanbelirlenmesi yanlış deÄŸil mi?'' sorusu üzerine Türk, bu düzenlemenin 1950'lerdeki bazı olaylar nedeniyle 1961 Anayasası'na ve 1982 Anayasası'na konulduÄŸunu söyledi. Bugün anlayışın deÄŸiÅŸtiÄŸini belirtenTürk, ''Aslında doÄŸru olan bir hükümetin bütün sorumluluÄŸuyla görevi yasama döneminin sonuna kadar götürebilmesidir'' dedi.Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!