Rus Büyükelçisi Lebedev Türk basınına çattı

Güncelleme Tarihi:

Rus Büyükelçisi Lebedev Türk basınına çattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2002 01:50

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksander Lebedev dün yazılı bir açıklamayla, Çeçen eyleminin gazlı operasyonla sonuçlanmasına ilişkin Türk basınında çıkan haberlere sertçe sitem etti ve ‘‘Özel operasyonun kurbanları nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus makamları ve özel servislerine karşı kampanya başlatmışlardır’’ dedi.

Lebedev, özellikle Hürriyet, Milliyet, Zaman gazeteleri ile bazı TV haberlerinin çifte standartlı olduğunu, buna karşılık birçok Batılı ülke liderinin operasyonu ‘‘etkileyici bir başarı’’ olarak gördüğünü savundu. Lebedev ‘‘Bu liderlerin tepkileri benim için Milliyet, Hürriyet, Zaman ve kimi Türk televizyon kanallarının bazı muhabirlerinin iddialarından çok daha değerlidir’’ dedi.

‘‘Soru şudur: Namuslu gazeteciler çifte standart uygulamayı kabul eder mi?’’ görüşüne yer veren Lebedev, ‘‘PKK'ya karşı mücadelede 30 binden fazla Türkün yaşamlarını yitirdiğini hepimiz biliyoruz. Ama aralarında ne kadar sivil vatandaş vardır?’’ diye imalı bir soru yöneltti.

Büyükelçinin çifte standardı

Rus Büyükelçisi Lebedev, Türk basınının operasyon haberlerinde çifte stardart uyguladığını iddia ederek, ‘‘Türkiye'nin PKK'ya karşı mücadelesinde de sivillerin öldüğünü’’ söyledi. Ancak Türk basınını suçlarken kendisi de bir çifte standart açmazına düştü. Çünkü birçok Batılı gazete de operasyonda rehinelerin ölmesini eleştirdi. Örneğin İngiliz The Independent gazetesi, pazar günü şu manşetle çıktı: ‘‘Moskova'da katliam.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!